• DOLAR 32.453
  • EURO 34.489
  • ALTIN 2474.459
  • ...
Şam`daki Filistin Kampında Açlıktan Ölüyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Suriye`de Beşar Esad`a bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 15`i çocuk, 10`u kadın olmak üzere 80 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Filistinlilerin kaldığı Yermuk Kampı`nda da rejim tarafından mazlezeme girişi engellendiği için çok sayıda kişi öldü.

Suriye İnsan Hakları Örgütünden (SNHR) yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarının denetiminde olan bölgelere kara ve havadan düzenlediği saldırılarda Halep`te 35, başkent Şam`ın banliyölerinde 20, Dera, İdlib ve Humus`ta 6`şar, Hama`da 3, Deyru`z Zor ve Kuneytra`da ikişer olmak üzere 80 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyi`nden(SRGC) yapılan açıklamada da, Halep`te halk otobüsüne havan topu mermisi düşmesi sonucunda çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı ve otobüsün tamamen yandığı ifade edildi.

Rejim güçlerinin, başkent Şam`da Filistinlilerin yoğun olarak yaşadığı Yermuk kampına temel gıda ve tıbbi malzeme girmesine izin vermemesi nedeniyle ölümlerin yaşandığı kaydedildi.

Şam`ın Duma, Yermuk, Dareyya, Kabun, Cobar, Yebrud ve Muaddamiye bölgelerinin rejimin yoğun saldırılarına maruz kaldığı dile getirilen açıklamada, Esad güçlerinin kentteki kontrol noktalarından muhaliflerin denetiminde olan bölgelere temel insani ihtiyaçların yanı sıra tıbbi malzemenin girmesini engellediği vurgulandı.
 
Dünya Bülteni
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir