• DOLAR 32.593
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2496.075
  • ...
Binlerce asker bugün erken terhis oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Askerliğin 15 aydan 12 aya düşürülmesiyle birlikte kışlaların önünde sabahın erken saatlerinde terhis sevinci yaşandı. Silah altındaki yükümlü er ve erbaşlar için askerlik süresinin 12 aya düşürülmesine dair karar Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Kararın yürürlüğe girdiği 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren erken terhisler başladı.

Erken terhis sevincinin yaşandığı illerden birisi de Edirne oldu. Şehrin farklı noktalarındaki askerlik yapan, sabahın ilk saatlerinden itibaren kışlalardan ayrıldı. Askerliğin bitmesine yaklaşık 45 gün kala terhis olan askerleri, diğer alt tertipteki arkadaşları uğurladı. Uğurlama sırasında renkli görüntüler yaşandı. Birbirine sarılarak vedalaşan askerlere nizamiye önünde son şinavlar çektirildi. Bir daha dönmemeleri için valizleri dışarı fırlatıldı. Kışladan ayrılan askerler taksilere binerek otogarın yolunu tuttu.

Yaşadığı sevinci dile getiren askerlerden Yunus Ağaç, erken terhisin kendileri için çok güzel bir şey olduğunu belirtti. Bir an önce ailelerine kavuşacaklarını anlatan Ağaç, “Çok güzel bir şey. 45 gün erken çıkıyoruz.” dedi. Şevki Elçi de Edirne Kapalı Cezaevi’nde koruma eri olarak askerliğini yaptığını ifade ederek, askerliğin kısalması nedeniyle kendilerine 45 gün bir faydasının olduğunu dile getirdi. Elçi, terhis olduğu için çok mutlu olduğunu anlatarak, erken terhisin kendileri için yeni yıl hediyesi olduğunu kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir