• DOLAR 32.377
  • EURO 35.09
  • ALTIN 2326.339
  • ...
HÜDA-PAR,`Hak, adalet ve hizmet vaat ediyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Kendisiyle ilgili merak edilen birçok soruya açıklık getiren Hüda Par Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. M. Mehdi Oğuz, Hüda Par`ı tercihinden, Van ile alakalı projelerine kadar merak edilen birçok sorumuza cevap verdi.
 
Van halkının, dürüst kişiliği ile yakından tanıdığı Av. Mehmet Mehdi Oğuz, Hüda Par çatısı altında, Van halkına hak, adalet ve hizmeti vaat ettiklerini belirterek, "Şahsi menfaat için yapılan siyaset canavarlıktır. Bizler Hüda Par olarak diyoruz ki bizim hiç kimseye şahsi bir menfaat vaadimiz söz konu değildir. Biz halkımıza hak, adalet ve hizmeti vaat ediyoruz. Bunun dışında da bir vaadimiz olamaz" dedi.
 
İşte, Hüda Par Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. M. Mehdi Oğuz`a yönelttiğimiz sorular ve aldığımız yanıtlar…
 
İLKHA: Aktif siyasete ne zaman ve nasıl başladınız?
 
"Aktif siyasetle tanışıklığım 2011`de Hür Dava Partisi ile başladı. O dönem Hüda Par`ın kurulma çalışmaları başlamıştı. Ben de Hür Dava Partisi`nin kuruluş çalışmalarında aktif olarak görev aldım. Bu çalışmalarımız 2012 yılının Aralık ayına kadar devam etti. Malumunuz Aralık ayının 19`unda Hür Dava Partisi resmen kurulmuş oldu. Ben kurucu üyelerindenim. Aktif siyasetle her ne kadar 2011 yılında tanışmış olsam bile, çok uzun bir süredir Sivil Toplum Kuruluşlarında yöneticilik görevinde bulunduğumdan, aslında ülkenin gündeminden çok da kopuk değildim."
 
İLKHA:Siyasi anlayışınız nedir?
 
"Bizim siyaset anlayışımız şudur; İnsanoğlunun doğru yönetilebilmesi için özüne dönebilmesi için, İslami ve insani bir yaklaşımın olması gerektiği kanaatindeyiz. Siyaset bir dizayn işidir dolayısıyla insanı ve onun elindeki eşyayı daha iyi anlama, daha iyi dizayn etme ve onunla daha iyi bir ilişki kurma sonucunda, en iyi sonucu ortaya çıkarma işidir siyaset. Dolayısıyla siyaset bir yönetim sanatıdır. Bunun da gerçek anlamda sonuç verebilmesi için insanın yaratılış amacını bilmesi lazım, özüne dönmesi lazım. Hayatını bu şekilde tanzim ve dizayn etmesi lazım."
 
İLKHA:İslami söylemleri olan birçok siyasi parti olmasına rağmen neden Hüda Par?
 
"Hüda Par mevcut partilerin arasında yeni kurulmuş bir partidir. `Hüda Par neden kuruldu, ne ihtiyaç vardı.? diye sorular soruluyor. Türkiye`nin kronikleşmiş ve yıllardır içinden çıkılmaz hale gelen birçok sorunu var. Geldiğimiz bu noktada, bu sorunlar çözülmüş olsaydı, eğer ki bu sorunlar Müslüman halkın talep ve istekleri doğrultusunda çözüme kavuşsaydı, 28 Şubat uygulamaları tamamen sona erdirilmiş olsaydı, hak ve özgürlükler noktasında insanlar arzuladıkları noktalara gelmiş olsaydı, gerek düşünce özgürlülüğü, gerekse ekonomik noktada Türkiye`nin bütün sorunları çözülmüş olsaydı bu sorunun bir haklılık gerekçesi olabilirdi ve belki de Hür Dava Partisine ihtiyaç duyulmazdı. Ama mevcut partilerin bu sorunları çözemediği ve yıllar geçmesine rağmen, bu partiler var olmalarına rağmen bu sorunların devam ettiğini halen görüyoruz."
 
İLKHA:Sizce Van`da kronikleşmiş sorunların temelinde neler var?
 
"Üç bin yıllık tarihi ve doğal güzellikleriyle doğunun incisi konumunda olan ilimizin, bulunduğu noktayı hak etmediği kanaatindeyiz. Aslında Van`ın bu tarihiyle, bu güzellikleriyle ve bu konumuyla, sınır şehri olmasıyla serhat şehri olmasıyla birlikte, bugün çok daha ileri bir noktada olması gerektiği kanaatindeyiz. Hür Dava Partisi kadrolarının yapabileceği Van için çok şey olduğuna inanıyoruz. Türkiye`nin birçok şehrini geziyoruz. Van`ın bu şehirlere kıyasen çok geri olduğunu görüyoruz. Adeta büyük bir köy haline geldiğini görüyoruz. Çevre sorunlarıyla, ulaşım sorunlarıyla, alt yapı sorunlarıyla, Van`ın bulunduğu konumu hak etmediğini düşünüyoruz. Bunun temel nedeni Belediye kaynaklarının bu güne kadar doğru kullanılmaması, kaynakların gerek israf, gerek yolsuzluk ve gerekse rüşvet gibi usulsüz yöntemlerle heba edilmesidir. Van`a gelen kaynaklar eğer Van için sarf edilmiş olsaydı, doğru yerde kullanılmış olsaydı, biz inanıyoruz ki Van bugün çok daha farklı bir noktada olurdu. Biz de diyoruz ki dürüst bir belediyecilikle, adil bir belediyecilikle hizmeti önceleyen önde tutan bir belediyecilik anlayışıyla, Van`ımıza çok daha büyük hizmetler yapacağımıza inanıyoruz. Dürüst, tarafsız ve adil bir belediyecilik anlayışı ile Van`ın çözülmeyecek hiçbir sorununun olmadığına inanmıyoruz."
 
İLKHA:Van için projelerinizden söz eder misiniz?
 
"Gerek Van İl Başkanlığımızın, gerek Genel Merkezimizin oluşturmuş olduğu proje bilimleri var. Bu proje birimleri, yerel yönetimler açısından ve halkımıza hizmet noktasında gereken projelerle ilgili çalışmalarını devam etmektedirler. İnşallah yakın zamanda bu projelerimizi de kamuoyu ile paylaşacağız. Ben kısaca şunları söyleyebilirim. Çevre projelerimiz var, imarla ilgili projelerimiz var. Sosyal projelerimiz ve Ulaşım projelerimiz var."
 
İLKHA:Mevcut belediyecilik anlayışını nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
"Gerek ilimizde, gerekse bölgemizde bu güne kadar belediyecilik anlayışının siyasi çekişmelere kurban edildiğini görüyoruz. Toplumumuz iki kutuplu bir çekişmenin arasında kalmış durumda. Hizmetler yapılırken de maalesef bir partizanlık anlayışıyla yapılıyor. Belediyecilikte siyasi çekişmelere son verilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Maalesef gerek ilimizde gerekse bölgemizde belediyeler siyasetin yapıldığı mekanlar haline getirildi. Bu çekişmeler arasında yine halkımız mağduriyet yaşamaktadır."
 
İLKHA:Van halkı Hüda Par`ı tercih ederse neler kazanacak?
 
"Partimizin belediyecilik anlayışına göre; belediyeler partizanlığın değil hizmetin yeri olmalıdır. Bu bilinçle halkımızın hak ettiği ve layık olduğu hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Bunu yaparken de dini, dili, mezhebi, meşrebi ve siyasi düşüncesi ne olursa olsun, ayırım yapmaksızın halkımızın her kesimine hizmet edeceğiz. Bizim inancımıza göre halka hizmet hakka hizmettir. Bu nedenle belediyecilik hizmeti, halkımız için bir lütuf değil, aksine halkımızın asli bir hakkıdır. Anlayışımıza göre kamu kurumlarında hizmet sunan görevliler vatandaşa hükmeden değil, onların hizmetinde bulunan hizmetçilerdir. Hüda Par`ın belediyecilik anlayışında belediye başkanı ve belediye çalışanları halkımızın hizmetkarlarıdır. Şahsi menfaat için yapılan siyaset canavarlıktır. Bizler Hüda Par olarak diyoruz ki bizim hiç kimseye şahsi bir menfaat vaadimiz söz konu değildir. Biz halkımıza hak, adalet ve hizmeti vaat ediyoruz. Bunun dışında da bir vaadimiz olamaz."
 
İLKHA:Verdiğiniz bilgiler için teşekkür eder, başarılar dileriz. (Murat Dalgın-İLKHA)

 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir