• DOLAR 32.365
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.103
  • ...
Bir annenin feryadı: "Yavrumu bulun, O'nu çok özledim"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-Tarsus Yeşilevler Mahallesinde 4 ay önce ortadan kaybolan zihinsel engelli Yakup Barut, tüm aramalara rağmen bir türlü bulunamıyor.

 

Tarsus'un Yeşilevler Mahallesinde geçtiğimiz Ağustos ayının son gününde bisikleti ile dolaşmaya çıktıktan sonra eve geri dönmeyen zihinsel engelli Yakup Barut'u bulabilmek için AKUT, Mersin Sivil Savunma ekipleri, akrabaları ve mahalle halkı seferber olmuşlardı.

 

Yeşilevler mahallesine dağılıp çevreyi karış karış arayan akrabalar, Karabucak ormanlarından sahile kadar, gece gündüz demeden aramaları sonuç vermemişti.

 

Yapılan aramaların sonuçsuz kalması üzerine, kayıp gencin ailesi basın mensuplarının yapmış olduğu haberlerle yetkililerden yardım istediler.

 

Torunu Yakup Barut'un 15 yaşına girdiğini belirten dede Sefer Barut, "Torunum Yakup Barut bu gün tam 4 aydır kayıp. Torunum 15 yaşına girdi. Yetkilerden yardım istiyoruz. Allah rızası için duyanlar, görenler, işitenler yetkili kişilere haber versinler. 4 aydır, her gün umutla bekliyoruz. Yakup'u Mersinde gördüklerini belirten çok kişiden ihbar aldık ama her seferinde ihbar edilen kişinin o olmadığını gördük." Dedi.

 

Herkese sesleniyorum, "yavrumu bulun O'nu çok özledim"

Ellinde kayıp oğlu Yakup Barut'un resmi ile her gün ağladığını belirten gözü yaşlı anne Gönül Barut(38), " Oğlum 4 aydır kayıp, hiçbir ize rastlayamadık. Çocuğum kendini ifade edemiyor, düzgün konuşamıyor. Kalp rahatsızlığı var, sürekli ilaç kullanmak zorundadır. Oğlumu gören duyan varsa bize bildirsin, gerekirse mükafat da veririz. 4 aydan bu yana hiçbir haber alamadık. Buradan yetkililere özellikle Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğüne sesleniyorum, oğlumu bana getirin, gerekirse özel bir ekip kurun. Oğlumun Mersin de olduğu söyleniyor.

 

Orada sistemli bir arama yapılsa, belki bir haber çıkar. Eşim 15 günden beri gelen ihbarları takip ediyor. Eşim kendi imkanları ile her gün sabah Mersin'e gidiyor arama yapıyor ve akşam tekrar eve dönüyor. Bu yüzden eşim işine de gitmiyor." şeklinde konuştu.

 

"Her gece rüyama giriyor"

Kayıp ağabeyi Yakup Barut'u her gece rüyasında gördüğünü belirten 13 yaşındaki Yasin Barut ise, "Abim kaybolduğundan bu yana her gece rüyamda görüyorum. Rüyamda sürekli ağladığını görüyorum. Her kim görmüşse veya duymuşsa lütfen bildirsin. Büyüklerimden, yetkililerden yardım istiyoruz, ağabeyimi bulsunlar." dedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir