• DOLAR 32.596
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2521.476
  • ...
Midyat Anadolu İHL, yeni kütüphanesine kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Midyat ilçesinde, veli, öğrenci ve öğretmenlerin katkısıyla, Anadolu İmam Hatip Lisesine kütüphane kazandırıldı.

 

Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Midyat Anadolu İmam Hatim Lisesi Müdürü İsamettin Aksoy, İmam Hatip Liseleri, dini eğitimin yanında pozitif ilimleri de öğreten okullar olduğunu vurguladı.

 

Aksoy konuşmasında, "Eğitimim önemli ayaklarından bir tanesi de öğretmendir. Her zaman her saatte öğretmen, öğrencinin başında olamayacağına göre, öğrencinin bilgiye ulaşmasının diğer yolu da kütüphanedir. Kütüphane, bir eğitim kurumunda olmazsa olmazdır. Bu kütüphanede de her türlü kitap olmalıdır. Biz de bundan yola çıkarak, Velilerimizin, öğretmen ve öğrencilerimizin, İlçe Müftülüğümüzün, vatandaşlarımızın ve hayırsever iş adamlarımızın desteği ile okulumuza bir kütüphane kazandırdık."dedi.

 

Amaçlarının, öğrencilerine okuma alışkanlığı kazandırmak ve bilgiyi elde etmelerini sağlamak olduğunu sözlerine ekleyen Aksoy, "Mardin'de İmam hatip Liseleri arasında kitap okuma yarışması düzenlenecek. Çok seçici bir kurul tarafından aıklanan 20 kitaptan öğrenciler sorumlu tutularak yarışmaya katılacaklar. Somut bir hedef konuldu. Birinci gelene İspanya gezisi, ikinci gelene Umre gezisi, üçüncü gelene de diz üstü bilgisayar verilecek. Bizim okulun kütüphanesi sayesinde öğrencilerimiz de bu yarışmaya katılmak için iyi bir fırsat yakalayacaklardır." şeklinde konuştu. (M. Sait Başaran -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir