• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Taksim metrosunda `Akbilsiz geçiş` eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Taksim Metrosu`nda bir kişinin, akbil basmadan turnikeden geçmek istemesi nedeniyle tartıştığı güvenlik görevlisi tarafından darp edilmesi, Halk Evleri ve Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup tarafından protesto edildi.

Aykut ve Yasin Kelek kardeşler, dün akşam akbillerinin bitmesi nedeniyle gişelerden geçiş yapamadıkları için turnikelerden atlayarak, biletsiz geçmeye çalışmış ve güvenlik görevlisi tarafından engellenmişti. Paralarının olmadığını söyleyen kardeşlerle güvenlik görevlisi arasında çıkan tartışmada, bir güvenlik görevlisi, elindeki metal dedektörle Aykut Kelek`in başına vurarak yaralanmasına neden olmuştu.

Olayı protesto etmek için sosyal medyadan örgütlenen, aralarında siyasi parti ve öğrenci dernekleri üyelerinin de olduğu yaklaşık 300 kişi, saat 15.00 sıralarında Taksim Metro istasyonu içinde toplandı. Girişte yapılan basın açıklamasının ardından, sloganlar atarak topluca turnikelere yönelen kalabalık, turnikelerden atladı. Eylem nedeniyle metro içinde yoğunluk oluştu. Eylem sırasında bazı vatandaşların da akbil basmadan turnikelerden geçmeyi tercih ettikleri gözlendi.

Metro girişinde ve içinde yoğun güvenlik önlemi alan polis, eyleme müdahale etmedi. Güvenlik görevlileri de eylem süresince ortalıkta görünmedi.

Eylem yapan kişiler, metronun duvarlarına sprey boya ile çeşitli sloganlar yazıp, yürüyen merdivenlere ve yön levhalarına zarar verdiler. Daha sonra Belediyenin temizlik görevlileri boyaları silerken, hasar gören yerler onarıldı. Önlem amaçlı olarak, yürüyen merdivenler bir süreliğine durduruldu.

ANKARA`DA SERT MÜDAHALE

İstanbul ve İzmir`deki olaysız protestoların aksine Ankara`daki eylemde gerginlik yaşandı. Kızılay`daki eyleme polis sert bir şekilde müdahale etti. Metro içinde kısa süreli kovalamaca yaşandı. Vatandaşlar, polisin sert müdahalesine tepki gösterdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir