• DOLAR 32.374
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.61
  • ...
`Mekke`nin Fethi`nden Kudüs`ün Yeniden Fethi`ne
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1948 Toprakları İslami Hareketi lideri ve Kudüs Muhafızı Şeyh Raid Salah, "Türkiye hep hakkı, adaleti savunuyor. Mazlumların elinden tutuyor. İşte bunu gören şer güçler bu ülkenin içine fitne sokmak istiyorlar" dedi.

Elden Ele Uluslararası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği "Mekke`nin Fethi`nden Kudüs`ün Yeniden Fethi`ne Diriliş Gecesi" adlı program Kocatepe Kültür Merkezinde yapıldı. Programa Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi ve Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan`la çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Raid Salah, Türkiye`yi tüm İslam aleminin acısına, hüznüne merhamet gösteren şefkatli bir anneye benzettiğini ifade ederek "Bugün Türkiye, Filistin`e el uzatıyor, zulüm altında inleyen Çin`deki Müslümanlara el uzatıyor. Burma`dakilere el uzatıyor. Suriye`ye yardım ediyor. Mısır`da hakkı, adaleti savunuyor. Yemen`de, Libya`da, İslam aleminin dört bir tarafında Müslümanları savunuyor. Türkiye hep hakkı, adaleti savunuyor. İşte bunu gören şer güçler bu ülkenin içine fitne sokmak istiyorlar. Rabbime, Türkiye`ye uzanan şer ellerini kırması yönünde dua ediyorum" diye konuştu.

Kudüs`ü hürriyetine kavuşturun

Filistinlilerin selamlarını ileten Salah, "Kanuni Sultan Süleyman`ın bu kutlu yolunda Sultan Abdülhamid Han yürüdü. Yine bu yolda mücahit Prof. Dr. Necmettin Erbakan yürüdü. İşte bu yolda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yürüyor. Bütün cesaretiyle gidiyor. İşte gelin, biz de onların arkasından yürüyelim. Nasıl İstanbul`u fethettiysek Kudüs`ü de fethedelim. Mescid-i Aksa`yı da fethedelim" dedi.

Salah, "Sizler Kudüs`ü yıllarca korudunuz, muhafaza ettiniz. 500 yıl dile kolay. Kudüs`ü koruma sıranız yine geliyor. Kudüs sizlerden kendisine destek vermenizi, zafere ulaştırmanızı bekliyor" dedi.

Salah şöyle devam etti:

"Kudüs`te hiçbir dağ yoktur ki Osmanlı şehitlerinin kabrini barındırmasın. Hiçbir vadi, hiçbir ova yoktur ki orada Osmanlı şehitlerinin kanı bulunmasın. Kudüs`te hiçbir tepecik yoktur ki orada bir Osmanlı mescidi olmasın. Ben şimdi sizlere bu şehit kabirleri ve mescitleri adına sesleniyorum. Onlar size diyor ki "Bizi bırakmayın. Atınızın ardından yürüyün. Kudüs`ü, Mescid-i Aksa`yı hürriyetine kavuşturun.

Kanuni Sultan Süleyman`ın yaptığı Kudüs`ü ve Mescid-i Aksa`yı çevreleyen surların hala ayakta olduğunu vurgulayan Salah, "Bu surlar adeta bize birşey söylemektedir. Nasıl Sultan Süleyman bu surları yaptı, inşa ettiyse hadi gelin biz de devam edelim, biz de Kudüs`ü inşa edelim, biz de Kudüs`te binalar yapalım ki, kahrolası işgalci İsrail bu binaların altında yıkılsın kalsın" ifadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir