• DOLAR 32.566
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2433.962
  • ...
İtfaiye tatbikatı gerçeği aratmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Yangın 2013' tatbikatı gerçeğini aratmadı. Yıldırım ilçesindeda yapılan tatbikatı izleyen vatandaşlar heyecanlı anlar yaşadı.

 

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 2013 yılı yangın tatbikatı, vatandaşları itfaiye hizmetleri ile ilgili bilgilendirmek ve alınacak önlemler konusunda bilinçlendirmek amacıyla, Selimzade Mahallesi Çukur Sokak'ta gerçekleştirildi. Yangın, arama ve kurtarma gibi acil durumlarda yapılması gerekenlerin gösterildiği tatbikat, nefesleri kesti.

 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak, tatbikat öncesi yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nin faaliyetlerinden örnekler verdi.

 

Tatbikatı izleyen Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Bursa'da geçmiş günlerde yaşanan bir yangını anlatarak, afetlerde vatandaşların bilinçli hareket etmeleri konusuna dikkat çekti.

 

Keskin, "Vatandaşlar olası bir yangında 110'u aramalı. Vatandaş olarak acil numaraları öğrenmeli ve bilinçli hareket etmeliyiz. Bursa İtfaiyesi, çalışmalarında çok başarılı. Olası bir yangında en geç 3 dakikada olay yerinde olup, gerekli müdahaleyi profesyonelce yapıyorlar. Tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

 

Tatbikat sırasında senaryo gereği önce bir evde çıkan yangına müdahale edildi. Duman ve alevler içinde kalan evde mahsur kalan ve balkondan yardım isteyen vatandaşlar, kısa süre içinde olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yangına müdahale edilerek, kurtarıldı. Dumandan etkilenen vatandaş, 112 ambulansına nakledildi ve ilk müdahalesi yapıldı. Tatbikatta son teknoloji malzemeler kullanıldı ve 9 kişilik ekip görev aldı. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir