• DOLAR 32.59
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2495.732
  • ...
Cami önünde Milli Piyango kumarı rezaleti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ- Elazığ İzzet Paşa Cami önünde Milli Piyango adı altında kumar bileti satılıyor. Cami cemaati ise bu durumdan oldukça rahatsız.
Özellikle Cuma günü cami önünde yaşanılan trajikomik olay ise akıllara durgunluk getirdi.

 

İzzet Paşa Cami Hocası Cuma hutbesinde "Şans oyunları kumardır, haramdır, oynamayın." derken aynı caminin çıkışında iki milli piyango seyyar satıcısının, kumarın bir türü olan piyango bileti satması cami cemaatini çileden çıkardı.

 

Cami cemaatinden olan Ö. N. adlı vatandaş, "Camide anlatılan ile caminin hemen önünde satılan kumar biletleri sanki devletin kendisiyle çelişiyor." demesi ise bütün olayı özetler gibiydi.

 

'Şans oyunları bayileri, ilk ve orta okulları, ibadethane ve gençlik merkezlerine 100 metreden yakın olmayacak' yasası düzenlenmişken, milli piyango seyyar satıcılarının cami çıkışlarında gece gündüz hiç durmaksızın kumar biletlerini satması, sanki bu yasa bizi ilgilendirmez demekteler.
Öte yandan yılbaşı rezaletine karşı ise bazı İslami STK'lar halkı çeşitli şekillerde uyarmaya devam ediyorlar.

 

Özellikle de Nimet İlim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (NİMETDER)'in şehrin birçok yerine astığı "Biz Hristiyanız o yüzden kutluyoruz!... Siz hiç Ramazan Bayramı'nı kutlayan Hristiyan gördünüz mü?..." yazısı ile Peygamber Efendimiz (SAV)'in "Kim bir kavmi taklit ederse o da onlardandır. (Ebu Davut-Ahmed)" hadisini içeren afişler dikkat çekiciydi. (Yasin Kavaklı/Ömer Nas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir