• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Gülen Bu Sefer de `musalla`yı İşaret Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz günlerde yaptığı ağır beddua ile büyük tepki çeken Fethullah Gülen, şimdi de musalla taşını işaret etti. Sohbetlerinin yayınlandığı fgulen.com.tr adresinde, `Tarihî tekerrürler ve bir uzun temenni` başlığıyla yayınlanan makalesinde Gülen, sıkıntılı günlerden geçildiğini belirterek, `levsiyatla köpürüp duran hercümerclerin çok yakın bir gelecekte musallaya yatırılacağından emin bulunuyor ve kaderin milletimizin yürüdüğü yollara su serpeceği mübarek günlerin çok uzak olmadığını düşünüyoruz` dedi.

Dershanelerin dönüştürülmesiyle başlayan ve 17 Aralık`taki siyaseti hedef alan operasyonların ardından Hükümet ve AK Parti tabanıyla gerilim yaşanmasıyla birlikte yaptığı beddua ile büyük tepki çeken Gülen`in şimdi de ölülerin cenaze namazı kılınırken konulduğu yer olan musallayı işaret etmesi dikkat çekti.

Gezi`de de kullandı

Fethullah Gülen`in musallayı işaret ettiği satırlarındaki `levsiyat` ve `hercümerç` kelimelerinin anlamları da yaptığı yoruma bütünlük kazandırıyor. Gülen, `pislik` manasına gelen `levsiyat` kelimesini Gezi Parkı olayları sürecinde, eylemcilere çapulcu denmesini eleştirdiği konuşmasında da kullanmıştı. Gülen, `Hani sizin belki de çapulcu diyeceğiniz birkaç tane. O tabiri de kullanmayın. Kim bilir sizin öyle diyeceğiniz insanlar bir gün o levsiyattan sıyrılacak, nice yerlerde ne türlü kahramanlıklara imza atacaklardır` demişti.

Farsça bir sıfat olan `Hercümerç` ise `darmadağın` ve `alt üst olmuş` anlamına geliyor.

Gülen`in sözlerini, `Biz bugüne kadar olduğumuz gibi `pislikte` köpürüp duran `alt üst olmuşlar` çok yakın bir gelecekte `öleceğinden` emin bulunuyor…` şeklinde okumak gerekiyor.

Musalla taşı ifadeleri ise sosyal medyada tehdit olarak algılandı. Çok sayıda kullanıcı Twitter`da, Fethullah Gülen`in "musalla" kelimesini kullanmasının ağır bir gönderme ve tehdit olarak algılandığını yazdı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir