• DOLAR 32.391
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.742
  • ...
"Toplumda öğretmenin itibarı aşınırsa, herkesin itibarı aşınır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-İl Müdürü Sarı, geçtiğimiz hafta Genç ilçesinde öğrenci velisi tarafından bıçaklanan öğretmeni ziyaret etti.

Bingöl Genç ilçesi i 9. sınıf öğrencisi velisi tarafından bıçaklanarak hastanelik olan, Genç Ticaret Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Şahin Bor, yapılan tedavinin ardından taburcu edilerek görevine başladığı bildirildi.

Yaşanan hadisenin ardından, okul müdür yardımcısı Şahin Bor'u makamında ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, benzer olayların bir daha yaşanmamasını temenni ederek, Bor'a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Öğretmene yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını belirten Sarı, "Bireyler arasındaki sağlıklı ilişkilerin temeli de, ilk önce okul dediğimiz eğitim yuvasında başlar. Öğretmen ve öğrenci birbirini tamamlayan bir bütünün 2 parçasıdır. Biri olmadan diğerinin bir anlamı da olmaz. Bu 2 önemli kutup arasında uyum ne kadar iyi ve başarılı olursa, toplum ve kültür de bir o kadar iyi ve başarılı olur. Toplumda öğretmenin itibarı aşınırsa, herkesin itibarı aşınır. Öğretmene saygısızlık olursa, anneye de, babaya da saygısızlık olur. Öğretmenin felaketinden topluma asla saadet çıkmaz. Bu konuda herkesi duyarlı davranmaya davet ediyorum. Öğretmenimize yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyor, bir daha böyle olayların yaşanmamasını temenni ediyorum.''şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir