• DOLAR 32.55
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2428.836
  • ...
Mekke`nin Fethi Nizip`te kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Gaziantep`in Nizip ilçesinde Anadolu Gençlik Derneği tarafından Mekke`nin Fethi programı düzenlendi. İlçe halkının yoğun ilgisiyle gerçekleşen program Kuran`ı -Kerim tilavetiyle başladı. Programda açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Nizip Şube Başkanı Halil Çetin, Anadolu Gençlik Derneği olarak tüm mazlumların yanında olmayı kendilerine görev olarak bildiklerini söyledi.

Anadolu Gençlik Derneği Nizip Şube Başkanı Çetin, yeryüzündeki her insanın yaşama, inanç ve düşünce hürriyetini aile oluşturma hakkını temel ve vazgeçilemez haklar olarak kabul ettiklerini belirterek, "Her insana sevgiyle, şefkatle ve merhametle yaklaşmak gerektiğine inanıyoruz. Zulüm ve baskıya dayanan siyasi anlayışları, vicdanları karartacak eğlence ve tutku sarmalını, sömürüye dayanan zenginliği, ahlaki değerlerden yoksun bilimi, insanları önemsemeyen teknolojiyi ve haksızlıklara ses çıkarmayan bir din anlayışını toplumların çürümesinde ve yok olmasında etkili faktörler olarak görüyoruz" dedi.

Programda söz alan Anadolu gençlik derneği başkanı Mehmet Fatih Evyapan ise şunları dile getirdi: "Bundan 500 yıl önce bu bölgeler İslamla şereflendi ve O günlerde yaşayan sahabelerin ayak izleri var buralarda dolayısıyla değerli topraklarda dolaşıyoruz. Buralarda yürürken dikkatli yürümeliyiz. Bu günlerde başta Suriye olmak üzere Mısır, Filistin, Bangladeş ve Arakan yani vücudumuzun tüm azaları kan ağlıyor ve bunun sebebi Müslümanların zalimlere ve gayri Müslimlere meyletmesindendir ve bundan dolayıdır ki tüm Müslümanların dünya üzerinde kan ağlaması, eğer adil ve mutlu bir dünya istiyorsak bunun tek çaresi İslam kardeşliği ve Müslümanların ittifakıdır."

Programda konuşan bir diğer konuşmacı ise, Mustafa Kasadar`da, konuşmasında Peygamberimizin  Mekke`nin fethinden önce asıl fethedilmesi gereken yeri bildiğini belirterek, "Önce insanların kalbin de ki putları devirip kalplerini fethetti daha sonra Mekke`ye yürüyüp Mekke`yi fethetti ve insanların kalbindeki asıl putları yıktığından dolayı Kâbe içindeki putlara elini dokunmadan sadece elini uzatarak parçalanmalarına sebep oluyordu gösterdiği put kendiliğinden yüz üstü düşüp parçalanıyordu. Peygamber insanların kalbini ve Kabe`yi putlardan arındırdıktan sonra Kabe`yi asıl hüviyetine kavuşturdu ve yeniden tevhidin merkezi yaptı." İfadelerine yer verdi. (İLKHA)


 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir