• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Irak`ta milletvekil gözaltına alındı; Felluce karıştı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Irak`ta Nuri el-Maliki hükümetine yönelik protestoların önemli isimlerinden milletvekili Ahmed el-Alvani`nin bu sabah kanlı bir baskınla gözaltına alınması ve ardından El-Enbar ilinde başlatılan sokağa çıkma yasağı Felluce kentinde protesto edildi.

El-Enbar`a bağlı Felluce kentindeki Şuheda Meydanı`nda düzenlenen gösteriye büyük bir kalabalık katıldı. Göstericiler, Başbakan Maliki aleyhinde sloganlar atarak, Bağdat yönetimini "mezhep temelli" bir politika izlemekle suçladı.

Meydanda düzenlenen Maliki karşıtı gösterilerin organizatörlerinden Muhammed el-Bacari, Felluce sakinlerinin, Irak ordusunun Enbar ilinin genelinde başlattığı sokağa çıkma yasağı ve dükkanlar ile ticaret merkezlerinin kapatılmasını protesto ettiğini ifade etti. Sünni kesimin yoğunlukta olduğu Enbar ilindeki gösterilere verdiği destekle öne çıkan milletvekili Alvani`nin, sabah evine yapılan baskınla gözaltına alınmasını da eleştiren Bacari, operasyonun siyasi bir amacı olduğunu vurguladı.

Bacari, sokağa çıkma yasağının iptal edilmesi çağrısında bulunurken, Felluce`deki gösterilerin, bölgede hayat normale dönene kadar devam edeceğini söyledi.

Başbakan Maliki`ye yönelik muhalif gösterilerin önemli isimlerinden milletvekili Ahmed el-Alvani, bu sabah Enbar ilinin merkezi Ramadi`deki evine düzenlenen kanlı baskınla gözaltına alınmıştı. Baskın sırasında çıkan çatışmada Alvani`nin kardeşi ile 5 koruması öldürülmüştü.

Söz konusu baskın, son haftalarda sık sık şiddet olaylarına sahne olan Ramadi`de büyük infiale yol açmıştı. Bölgede tansiyonun yükselmesi üzerine Irak ordusu, geçen haftadan itibaren El-Kaide`ye karşı geniş çaplı operasyonun devam ettiği Enbar ili genelinde sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir