• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
Türkiye`de 700 nokta Mekke`nin Fethi kutlanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Anadolu Gençlik Derneği, 31 Aralık akşamında Türkiye genelinde yaklaşık 700 noktada Mekke`nin Fethi programlarını düzenleyecek. Bu programların ana amacının ise Müslümanları bu gece televizyon başından uzaklaştırmak olduğu belirtildi.
 
Mersin`de yapılacak olan program hakkında İLKHA`ya açıklamalarda bulunan Anadolu Gençlik Derneği Mersin Şube Başkanı Av. Mehmet Polat, Mersin`de merkez ile birlikte toplam 5 noktada aynı anda programı idrak edeceklerini söyledi.
 
Türkiye`de kullanılan Miladi takvimin son gecesi olan 31 Aralık gecesinin Hıristiyan aleminde bayram olarak kullanıldığına dikkat çeken Polat, şu açıklamalarda bulundu: "Osmanlının son döneminden başlayan ve günümüze kadar devam eden batıya karşı merak, özenti ve batı karşısında ezilmişlik duygusu ile hareket eden yöneticiler nedeni ile milletimizin kültüründe büyük bir yozlaşma yaşanmıştır. Bu yozlaşma sonucunda milletimizin bir kısmı Hıristiyan Noel bayramının bir parçası olan bu gecede çeşitli kutlamalar yapmaktadır. Bu gece kullanılan alkol ve düzenlenen programların etkisi ile her türlü ahlaksızlıklar yaşanmakta ve haberlerden izlendiği üzere utanç verici tablolar yaşanmaktadır. Bu görüntüler Allah`ın dinini yüceltmek için birçok kıtada at koşturan Müslümanların torunlarına yakışmamaktadır" diye belirtti.
 
Yaşanan bu hayasızlıklardan Müslümanları bir nebze de olsa uzak tutma amacı ile Anadolu Gençlik Derneği olarak Mersin`de Anamur, Mut, Erdemli, Tarsus ve merkez de olmak üzere 5 noktada ve tüm Türkiye`de ise yaklaşık 650-700 noktada 31 Aralık gecesi saat 18.30`da Mekke`nin Fethi programları icra edileceklerini söyleyen Polat, "Bu programların ana amacı Müslüman kardeşlerimizi bu gece en azından televizyon başından uzaklaştırmaktır. Bu vesile ile de tüm vatandaşlarımızı bu gece ülkemizin her yerinde düzenlenecek olan programımıza davet ediyoruz" dedi.
(Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir