• DOLAR 32.513
  • EURO 34.62
  • ALTIN 2500.28
  • ...
`Kirli ve kanlı eller bir türlü açığa çıkmıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Şırnak`ın Uludere ilçesi Roboski köyünde 34 sivil insanın katledilmesiyle sonuçlanan olayın yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk, katliamın üzerinden 2 yıl gibi uzun bir süre geçmesine rağmen halen öldürülenlerin faillerinin ortaya çıkarılmadığına dikkat çekti.
 
Özperk, ülkedeki pek çok karanlık ve kanlı eylemlerden biri olan Roboski katliamının 3`üncü yılına girmemize rağmen halen aydınlatılmamış olmasına tepki göstererek, maalesef bu kirli ve kanlı ellerin bir türlü açığa çıkmadığını ve gecenin o puslu karanlık ortamında gezinmeye devam ettiklerini söyledi.
 
Özperk, "Şu anda ülkemizde sürüklenen kaosunda aynı kirli ve kanlı el tarafından yönlendirildiğine inanıyoruz. Bu çerçevede bizler Eğitim Bir Sen Batman Şubesi olarak Roboski`de yaşanan bu katliamın faillerinin bir an önce açığa çıkarılmasını ve acil, şeffaf bir yargılamaya tabi tutulmasını ve bu insanların bu katilleirn hak ettikleri cezaları toplumunda vicdanını rahatlatacak şekilde aydınlatılmasını talep ediyoruz. Ancak aynı şekilde Erzincan Başbağlar katliamının da aydınlatılmasını faillerinin ortaya çıkarılmasını, Sivas katliamının da gerçek faillerinin ortaya çıkarılmasını ve cezalandırılmasını ve aynı şekilde Bingöl-Elazığ karayolundaki 33 askerin öldürülmesi olayının da gerçek faillerinin açığa çıkarılmasını ve yargılanmasını talep ediyoruz." şeklinde konuştu.
 
Bu karanlık eller Mısır`da da benzer şekilde faaaliyettedirler
Özperk açıklamasının devamında, bu karanlık ve kanlı ellerin ortaya çıkarılıp yargılanmadıkça toplumun vicdanının rahatlamayacağını belirterek, "Toplumda endişeler giderilmeyecektir. Ve ülkemizdeki kaoslu süreçler bir türlü bitmeyecektir ki, şu anda yaşamakta olduğumuz kaos gerçekten etkileyici ve ürkütücü bir manzaradır" ifadelerini kullandı.
 
Özperk, Eğitim Bir Sen camiası olarak düşüncelerine göre, bu karanlık ve kirli ellerin sadece Türkiye`de kirli ve kanlı senaryolar uygulamakla kalmayıp aynı zamanda bugün Mısır`da da benzer şekilde faaliyette olduklarını kaydetti.
 
Açıklamasının sonunda Özperk, "Bu alamda umuyor ve diliyoruz ki, bu tip olaylar son bulur ve herşey adil şeffaf dürüst ve insanların beklentisi çerçevesinde gelişir. Bu doğrultuda Roboski`de hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, Başbağlar`da katledilen masum vatandaşlara Allah`tan rahmet diliyoruz, yakınlarına sabırlar diliyoruz. Umuyoruz ve diliyoruz ki, bu karanlık olaylar ve odaklar birgün aydınlığa çıkarılır." dedi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir