• DOLAR 32.596
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2507.666
  • ...
Müslüman Kürd Halkı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

90’lı yıllarda Müslüman Kürd halkına PKK-JİTEM ve birçok küfür odaklarınca yapılan katliamlar, sözlü ve fiili her türlü “çamur at izi kalsın” propagandaları Müslüman Kürd halkını birbirine düşürdü. Kartel ve küfür yanlısı medyalarca da desteklenen odaklar yüzlerce Müslüman Kürd halkını şehadete ve binlercesini de zindanlara attırdı. Halen o dönemlerden kalma binlerce Müslüman Kürd halkının hicret halleri devam etmektedir. 90’lı yıllardan 2000’li yıllara kadar nerde bir Müslüman Kürd varsa küfür odakları tarafından baskılar, tehditler ve iftiralara maruz kaldı. Küfür medyalarınca da desteklendi. Müslüman Kürtler 2000-2005 yılları arasında yapılan her türlü baskılara rağmen dernekleşme gibi dinlerini öğrenme, yaşa(t)ma ve hizmet etme amaçlı yapılanmalar meydana getirdiler. Onlarca sene imkansızlıktan Müslüman Kürtlerin gözü kulağı olabilecek, atılan iftiralara karşı kendilerini savunabilecek bir İslami medyaları yoktu aynı zamanda İftiraların, karalamaların, saldırı ve komploların ardı arkası kesilmiyordu. Ama Elhamdulillah olmayan imkanlar zorlanarak özelde Kürd Müslümanlar genelde de tüm dünya Müslümanlarının gözü kulağı olabilecek gazete, tv, dergiler, radyolar ve haber ajansları kurmayı ve kurumsallaşmayı başardılar. Onlarca yıl yapılan iftiralar bir nebze bertaraf edilebildi. Bu olumlu çalışmalar devam ederken malum odaklar elbette bunu sindiremediler ve Müslüman Kürd halkının kurdukları İslami kuruluşlar kirli ellerin maşası malum çetelerin hedefi haline geldiler. İslami kuruluşlar PKK-BDP yapılanmasının hazımsızlığı neticesinde defalarca birçok il ve ilçede saldırılara maruz kaldılar.

 

Bu saldırılar Hakkari Yüksekova Mustazaf Der Bşk. Yard. Şehid Ubeydullah Durna’nın şehadetine sebeb oldu. PKK-BDP’li bêserîler bu tür saldırılara devam ederken devlet tarafından da Müslüman Kürdlerin derneklerine, evlerine baskınlar ve gözaltılar ile taciz, tehdit ve şantajlar hız kesmedi.

 

Bütün saldırılara rağmen Müslüman Kürdler yılmayıp xebat û ğayretlerini arttırdılar. Müslüman Kürtler yapılan istişarelerle siyasete girip Hüda Par’ı kurdular. Müslümanların teveccühü şeytan ve yandaşlarının korkularını arttırdı. Hemen arkasından Parti binalarına, Parti üyelerine ve Parti gönüllülerine saldırılara başladılar. En son Batman’da tezgahlanan kirli bir oyunla da iftiralara ve saldırılarının dozunu arttırdılar. Hüda Par üyelerinin broşür dağıtımına PKK-BDP’li çavnebarların fiili saldırı ile engel olmaya çalışmasıyla karşılaştı. Buna rağmen Hüda Par gönüllüleri sağduyulu olup son engellemelerde olay büyümesin diye çalışmalarına ara verdiler. Kısa bir süre geçtikten sonra mahallede arasında yapılan bir düğüne (PKK usulu) saldırı meydana geldi. Silahlarla halkın üzerini tarayan caniler bir kişinin hayatını kaybetmesine ve iki kişininde yaralanmasına neden oldu. PKK-BDP ve yandaş medyaları (önceden mi kurdukları?) bilinmeyen olayı, Hüda Par ve çevresine atılan iftiralarla ortalığı karıştırmaya devam ediyorlar.

 

Bütün bunlar zülümatın ziyadan korkması, nar’ın Nur’dan korkması gibi PKK’nin Hüda Par’dan korkması meselesidir. Herkes kendi işini yapar. Her iki kutubun icraatlarını kıyaslayın bunu iyi müşahede edeceksiniz. Müjdeler olsun zalimi berbat bir son beklemektedir. Korkunun da ecele faydası yoktur.

 

M.Sait Çelik / İstanbul (Beşiktaş) - Yaş: 23
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir