• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Roboski Katliamı Cezasız Kalmasın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Roboski katliamının yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yapan Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana Müslüman Kürt halkının rejim tarafından birçok katliama uğratıldığını ve her birinin bir diğerinden daha vahşiyane olan bu katliamların her seferinde cezasız kaldığına dikkat çekti.
 
Koçgiri`den Şeyh Said Kıyamı`na, Zilan`dan Dersim`e yüzbinlerin katledildiği ifade edilen açıklamada, "Devletin Müslüman Kürt halkına duyduğu kin ve öfkeyle yapmış olduğu bu katliamlar kimi zaman doğrudan devlet politikası olarak yapılırken kimi zaman da sırtını devlete dayayan devlet görevlilerinin eliyle gerçekleşti. Ancak netice her zaman için aynı oldu. Suçlular bir türlü bulunup hak ettikleri cezalar verilmedi." denildi.
 
 
 
Bu katliamlardan birinin de 28.11.2011`de Şırnak`ın Uludere (Qileban) ilçesine bağlı Bujeh ve Roboski köylerinde ikamet edip geçimlerini sınır ticareti yapan köylülerin devletin uçaklarından atılan füzelerle öldürülmesi olduğu belirtilen açıklamada," Roboski`de yapılan füze saldırısı sonucu aralarında 13 yaşında çocukların da bulunduğu 34 sivil, masum insan katledildi.
 
Katliamın üzerinden 2 sene geçmesine rağmen faillerin açıklanmaması, haklarında hiçbir idari işleminin yapılmaması ve adeta kol kanat gerilerek himaye edilmeleri büyük bir utançtır.
 
Faillerin kamuoyunca bilinmesine rağmen hükümetin adil bir soruşturma yapmayıp ve gerekli cezai müeyyideleri uygulamamasının izah edilir hiçbir yönü yoktur." ifadeleri kullandı.
 
Açıklamada son olarak, "Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi olarak bu katliamı bir kez daha lanetliyor ve katliamda vefat eden kardeşlerimize Yüce Rabbimizden rahmet diliyoruz.
 
Ayrıca sorumlu devlet görevlilerinin bir an önce açıklanıp şeffaf bir şekilde yargılanmalarını talep ediyoruz." denildi. (İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir