• DOLAR 32.565
  • EURO 35.02
  • ALTIN 2423.292
  • ...
Medyanın da bir ölçüsü olmalı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) Genel Başkanı Şükrü Alkan, gündemdeki olaylara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Alkan açıklamasında; "17 Aralık 2013`te başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonları neticesinde gelinen durum piyasalarda oluşan güven ve istikrar ortamına, toplumun birlik ve beraberliğine, İslam Dünyası halklarının ülkemizden beklentilerine ve yarınlarımızın umutlarına zarar vermektedir" dedi.
 
Yolsuzluk ve rüşvet iddialarının soruşturularak suç varsa hukukun gereğinin yerine getirilmesi gerektiğini ifade eden Alkan, ancak bu soruşturma usulünün, demokratik yolla iktidara gelmiş bir siyasi iktidarı yıpratma ve devirme gerekçesi olmaması gerektiğini söyledi.
 
Medyanın operasyonu veriş biçimini de eleştiren Alkan, "Suçun şahsiliği ve suçu sabit olmayan bir kimse suçlu sayılamaz" ilkesinden hareketle, henüz iddia aşamasında olan ve ispatlanmamış yolsuzluk ve rüşvet gibi gayri ahlaki konuların, sanki gerçekten olmuş ve kanıtlanmış gibi, özellikle bir kısım medya tarafından kamuoyu ile paylaşılması kişilik haklarının ihlali olup, bu şekilde kaos ortamına zemin hazırlanması ve siyasi iktidara bu kanaldan yüklenilmesi en azından basın ahlak ilkelerine aykırıdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir