• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
AK Partili vekilden Tarsus belediye başkanına sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü töreninde yaşanan kriz nedeni ile AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Uzun AK Parti ilçe binasında bir basın toplantısı düzenledi.

 

Dini ve milli bayramlar ile Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü gibi etkinliklerin herkesin ortak paydaları olduğunu ve siyasi söylemlerin yer almaması gerektiğini belirten Uzun, şunları söyledi: "Bu tür törenler siyaset yapılacak yer değil, Kocamaz geçen yılki törenlerde de aynısını yaptı. Bunlar çirkin şeyler. Kocamaz'ın konuşması sırasında Kaymakam Beye söyledim. Bunun bu işi alışkanlık haline getirdiğini ve hiç de hoş olmadığını ifade ettim. Konuşmasına devam ederken Kaymakam Beye de tepki gösterip gideceğimi bildirdim ve arkadaşlarımızla birlikte alanı terk ettik. Alandan çıkarken bana arkadaşlarıma sözlü ve fiili saldırı oldu ve bu nedenle suç duyurusunda bulunup, şikayetçi olduk." dedi.

 

Milletvekili Ahmet Uzun, "Kocamaz, Bakanlarımız ve çocuklarının lafını edeceğine önce kendisine ve oğluna baksın. Kendisi 20 yıllık servetine bir baksın. Bir yılı aşkın süredir Büyükşehir Belediye başkan aday adaylığı ve adaylığı süresindeki yemekler, iftar yemekleri ve bilbord, reklam tanıtım harcamalarına bir baksın. Bunlar nereden, nasıl karşılanıyor? Biz artık sessiz kalmayacağız. Kendisi hizmet ettiğini söylüyor ama Tarsus'a yapılacak olan 606 yataklı Devlet Hastanesinin yapımını nasıl engellediğini söylemiyor. Devlet hastanesi yerinde yapılacak imar değişikliğini yapmadı, biz de Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yaptırdık." diye konuştu.

 

Bundan böyle Kocamaz ve yönetimin kimlere rant sağladığı ortaya dökeceklerini ifade eden Uzun, "Biz de bundan sonra Kocamaz ve yönetiminin kimlere rant sağladığını, oğlunun bu kadar nasıl zenginleştiğini, servetinin nasıl bu hale geldiğini ortaya dökeceğiz. Yaptığı iş, aldığı maaş belli. Edindiği servet de ortada. 2009 yılında Belediye başkan adayı olduğumda benden kimse mal varlığımı istemezken ben mal varlığımı açıkladım. Ben açıkladıktan sonra da diğerleri açıkladı. Bunlar eğer dürüstlerse çıkıp 20 yılda edindikleri malları açıklasınlar. Bu konuda siyasilere de, basın mensuplarına da görev düşüyor. Kocamaz bundan sonra da değişik senaryolar ortaya sunacak. Geçmişte suya zehir atıldı gibi. Bundan sonra da bayrak yakılır, otobüsler yakılır, etnik siyaset yapılır gibi yollara başvuracak." dedi.

 

AK Parti eski ilçe başkanı ve Tarsus Belediye Başkan aday adayı Hakkı Meniz ise, "Bize ahlak dersi verecek son adam Burhanettin Kocamaz'dır. Bugün bizlere sözlü ve fiili saldırı olmuştur. Bu saldırıyı kınıyoruz. Gerekli yasal işlemlere de başladık" dedi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir