• DOLAR 32.515
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2447.354
  • ...
Memur-Sen'den AK Parti ve Cemaate uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Memur-Sen Mersin İl Başkanlığı Türkiye'de son günlerde yaşanan yolsuzluk operasyonları ve akabinde gelen tartışmalarla ilgili basın açıklaması yaparak AK Parti ve Gülen Cemaati'ni uyardı.

 

Kahvaltılı basın toplantısında konuşan Memur-Sen Mersin İl Başkanı Abdullah Çelik, dershanelerin dönüşümü süreci ile başlayıp ve 17 Aralık'ta gerçekleştirilen kolluk operasyonu ile zirve yapan Cemaat-Ak Parti tartışmasının gün geçtikçe daha da derinleştiğini belirtti.

 

Gelişmelerin Başbakan üzerinden Türkiye'yi hedef alan küresel bir operasyon olduğunu ileri süren Çelik, yaşananlar milletin son yıllardaki kazanımlarını tehdit ettiğini vurguladı.

 

Yolsuzluğun üzerine gidilmeli
Yolsuzluğun üzerine gidilmesi gerektiğini söyleyen Çelik, hükümetin, "Mensubiyetine ve mevkilerine bakılmaksızın yolsuzluk iddialarına adı karışanların üzerine gitmesi, kamuoyunu tatmin edecek bütün adımları içtenlikle atması. Adaletin yerini bulmasını sağlaması, varsa milletin malına kast etmiş ve yolsuzluğa bulaşmış olanların ayıklaması, yolsuzlukla mücadele kavramına sığınarak milli irade üzerinde kalıcı vesayet kurma hesaplarının faillerinin de bu vesile ile acilen ortaya çıkarması" gerektiğini belirtti.

 

"Küresel operasyona destek yaklaşımından özenle kaçın"
Toplumda Gülen Cemaati'ne karşı oluşan algı hakkında cemaati uyaran Çelik, "Bu yönü ile tavır ve tutumları üzerinde tartışılmaya başlanılan cemaat kanalına düşen görev, kamuoyunda oluşan milli irade üzerinde vesayet kurma çabaları suçlamasını boşa çıkaracak söylem ve eylemler ile kamu vicdanını rahatlatmaktır. Aksi halde cemaatin 2010 referandumuna verdiği destek, kamuoyu tarafından millet iradesini tesis etmek olarak değil devlet iradesini zimmete geçirmenin stratejik hamlesi olarak görülecektir." diye konuştu.
Çelik son olarak, Gülen Cemaati'nin eylem ve söylemlerle mevcut siyasi iktidarı değersizleştirme ve Türkiye'yi yok etme odaklı küresel operasyona destek anlamına gelecek her türlü yaklaşımdan özenle kaçınması gerektiğini söyledi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir