• DOLAR 32.602
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2491.89
  • ...

KONYA- Konya SMMM Odasında E-fatura ve E-defter mevzuatının ve ayrıca LUCA.NET ve LUCA KOZA muhasebe programlarındaki çözümler hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi.

 

Seminerde konuşan Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM)Odası Başkanı İsmail Turan, Esnafın 2014 yılına başta E-Fatura gibi yeni yükümlülüklerle gireceğini belirterek, "Yılbaşından itibaren esnafımızı yeni uygulamalar bekliyor. İş Sağlığı ve Güvenliği, İşletme Kayıt Belgesi ve Ticari Belgelerde Ticaret Sicil Numarası Yazma zorunluluğu uygulaması 1 Ocak 2014 tarihinde yürürlüğe giriyor. Bu konuda bugüne kadar birçok bilgilendirme semineri ve toplantıları gerçekleştirdik. Meslektaşlarım aracılığıyla mükelleflerimizi tekrar uyarmakta fayda var. Tabi bu doğrultuda en başta İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili de belirsizlik ortamı mevcut. Bunun da en kısa sürede aydınlatılmasında fayda var. " ifadelerine yer verdi.

 

Turan konuşmasında ayrıca, "Seminerimizin bir başka konusu LUCA.NET ve LUCA KOZA muhasebe yazılımları. E-Fatura ve E-Defter konusunda bilgi işlem bakımından muhasebe yazılımlarının akredite olması gerekmektedir. Bu kapsamda LUCA Muhasebe yazılımda gerekli akreditasyonlarını tamamlamış şekilde hizmete hazırdır. Meslektaşlarımın kullanmasında da yarar görüyorum" dedi.

 

Oda Başkanı İsmail Turan'ın açılış konuşmasından sonra katılımcılara Cenk İçer tarafından E-fatura ve E-defter mevzuatının ve ayrıca LUCA.NET ve LUCA KOZA muhasebe programlarındaki E-Fatura ve E-Defter çözümleri hakkında detaylı bilgiler verildi. (İlyas Yavuz - İLKHA)