• DOLAR 32.445
  • EURO 34.469
  • ALTIN 2472.773
  • ...
Dershane Öğretmeni `Polisim` Deyip İmamı Sorguladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Şems Tebrizi Mahallesi`ndeki Kadı İzzetin Camisi`nin imamı Hüseyin Ünlü`ye, hutbe sırasında, bir dershanede öğretmenlik yapan B.B`nin "Senin arkanda namaz kılınmaz" diyerek hakaret ettiği ileri sürüldü. Namaz sonrası B.B`nin kendisini polis olarak tanıtıp, Ünlü`ye hakaret etmeye devam ettiği iddia edildi.
 
Cemaatin araya girmesiyle olay yatıştırıldı. Camidekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen ekiplerle polis merkezine giden Ünlü, tehdit ve hakaret iddiası ile kendisini kamu görevlisi olarak tanıttığı için B.B`den şikayetçi oldu. Olaya şahit olan cemaatin bir kısmı ise imama destek için polis merkezine geldi.
 
Burada, yaşananlara tepki gösteren cemaattekiler, imamın her şeye rağmen sakinliğini koruduğunu kaydetti. Hüseyin Ünlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cuma namazı sırasında yaşananların büyütülecek bir olay olmadığını belirtti.
 
Olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını ifade eden Ünlü, "Söz konusu kişi, cami içinde bazı ifadelerden dolayı, fevri olarak bir çıkışta bulundu ve bizden hesap sormaya kalktı. Sonra olay polise intikal etti. Büyütülecek bir olay değil, münferit bir durum" dedi.
 
Soruşturma başlatıldı
 
B.B`nin kendisini polis olarak tanıttığı iddiasının hatırlatılması üzerine Ünlü, "Bizden hesap sorar gibi; `Kimliğiniz var mı, resmi imam mısınız?` diye sorunca, biz de kendisine `Siz kimsiniz?` diye sorduk. `Polis memuruyuz` deyince kimliğini görmek istedik. Kimlik gösteremeyince cemaatimiz, `Polissen kimliğini göster` diye kendisine kızdı. Şüpheli, öğretmenmiş. Şikayetçi oldum" diye konuştu.
 
Ünlü`nün avukatı Yasin Oruç ise detaylı bilgi vermelerinin doğru olmayacağını dile getirdi. Oruç, "Bugün Konya`da, Gezi olaylarında camiye ayakkabıyla girilmesinden daha çirkin bir davranışın olduğunu, müşteki ve tanık ifadelerinden algıladığımı ifade edebilirim. Dershane müdürü geldi, münferit bir olay olduğunu, üzgün olduğunu söyledi" ifadelerini kullandı.
 
B.B`nin ise polisteki ifadesinde, "Hutbeye kızdım, tepki gösterdim" dediği öğrenildi. Başlatılan soruşturma devam ediyor. (AA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir