• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
Özalp'e 2 bin 500 kişilik cami
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN-İlçede ilkin caminin inşa edileceği yeri denetleyen Van Müftüsü Nimetullah Arvas, Özalp İlçe Müftüsü Muhammed Aydın'dan cami ile ilgili bilgi aldı.

 

Daha sonra Cuma namazında Özalplılarla bir araya gelen Müftü Arvas, Cuma vaazında yeni yapılacak caminin müjdesini verdi.

 

Diyanet İşleri Başkanlığının da yapılacak olan camiye destek vereceğini ifade eden Arvas, " İmam-ı Şafii Camii, 3 bin 558 metrekare kapalı alana sahip olacak. Oturma alanı bin metrekare olacak olan cami, 2 bin 500 kişilik kapasiteye sahip olacak. Çift minareli olarak inşa edilecek camimizin müştemilatında çok amaçlı bir konferans salonu, Okuma Salonu ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın yayınlarının yer alacağı bir teşhir salonu bulunacak" diyerek cami hakkında bilgiler verdi.

 

Camide bayanlar ve erkekler için özel bölümlerin bulunacağını ifade eden Arvas, engelli vatandaşların da unutulmadığını ifade ederek, "Engelli vatandaşlarımızın ibadetlerini rahat bir şekilde ifa edebilmeleri için her türlü donanıma sahip olacak bu caminin yapımı için emek sarf eden herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 

Özalp Merkez Büyük Camide Cuma namazını da kıldıran Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, daha sonra ilçeden ayrıldı. (Sedat Karatay- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir