• DOLAR 32.593
  • EURO 34.876
  • ALTIN 2501.442
  • ...
BİNGÖL-Avrupa Birliği Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu toplantısı, Vali Vekili Mehmet Alper Çığ`ın başkanlığında Bingöl Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirildi.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan AB Proje Koordinasyon Merkezi koordinatörü Mehmet Mesut İlhan, gündem maddelerine ilişkin bilgi verdikten sonra, toplantının hedeflerine değinerek, hedeflerinden birinin de kurul üyelerimizin AB süreci çerçevesinde yapmış olduğu çalışmaları, kurul üyeleri ve katılımcılar ile paylaşmaları olduğunu vurguladı. İlhan, "Bingöl Valiliği, AB Proje Koordinasyon Merkezinden çeşitli konularda yardıma ihtiyaç duyan kurumlara her türlü teknik desteği verebileceklerini belirtmiştir." dedi.
 
Daha sonra Bingöl Üniversitesi AB ve Dış İlişkiler uzmanlarından Semra Çamuka yaptığı konuşmada, Erasmus kapsamında öğrenci değişim programları ile ERASMUS+ hakkında genel bilgiler aktardı.
 
Türk Ulusal Ajansı tarafından yürütülmekte olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları`nın, 2014-2020 yıllarını kapsayan yeni program döneminde, `Erasmus+` adı altında toplanacağını belirten Çamuka, Türk Ulusal Ajansı, yeni program döneminde, özellikle dezavantajlı kesimlere daha fazla ulaşarak, yararlanıcı kitlesini bu bakımdan da büyütmeyi, yenilemeyi ve farklılaştırmayı amaçladığını belirterek, bu kapsamda, 2014-2020 yıllarını kapsayacak yeni program dönemi hakkındaki başvurular ile programlar hakkında bilgilendirme yaptı.
 
Bingöl Valiliği AB Proje Koordinasyon merkezinden AB uzmanı Taner Karaarslan ise kurul üyeleri ile katılımcılara AB sürecinin kısa bir tarihçesi, ilimizin AB kaynaklarından yararlanma potansiyeli ve Eurodesk Avrupa bilgi ağı hakkında bilgiler verdi.
 
Toplantıda, konuşmaların ardından görüş ve öneriler kısmına geçildi. Görüş ve önerilerin alındığı oturumunda İlçe Kaymakamları, Meslek Odası Başkanları ve katılımcılar tarafından dile getirilen sorular ilgilileri tarafından yanıtlandı.
 
Vali Vekili Mehmet Alper Çiğ, göstergelerden yola çıkarak, Bingöl`de proje kültürünün yaygınlaştığını ve kaliteli projelerin uygulandığını dile getirerek, kurul üyeleri, katılımcılar ve Bingöl Valiliği AB Proje Koordinasyon Merkezi çalışanlarına teşekkürlerini ilettikten sonra, "İlimizin AB projeleri açısından ve AB kaynaklarından azami ölçüde yararlanması gerekir. Bingöl, Türkiye`de AB fonlarında, yararlanma açısından oldukça iyi bir noktada. Bugüne kadar İPA kapsamındaki programlardan 7 milyon 667 bin 220 Euro hibe desteği kullanarak Türkiye genelinde fon kullanım oranında 16. , uygulanan proje sayısında ise 26. sıradadır." dedi. (Salih Torak/Nihat Kanat-İLKHA)