• DOLAR 32.439
  • EURO 35.46
  • ALTIN 2324.52
  • ...
MUŞ - İŞKUR Muş İl Müdürlüğü, 2. Kariyer Günü etkinliği düzenledi. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Muş Valisi Vedat Büyükersoy, MŞÜ Rektör Yardımcısı Bayram Coşkun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kurum amirleri, girişimciler ve yatırımcılar katıldı.


Programda konuşan Muş Valisi Vedat Büyükersoy, işsizlik probleminin dünyanın her tarafında bir sorun haline geldiğini ancak bu sorunun inansın kendisini geliştirip eğitim alması ile aşılabileceğini söyledi.


Ersoy "Her şeyi yaparım, her şeyi herkesten daha iyi yaparım dönemi bitmiştir artık. Her şeyi herkesten daha iyi yaparım demek ne kadar akla ve mantığa uygun değilse meslek edinmek için kurslara devam etmek, eğitim kurumlarından geçmek insanlarımız için o kadar önemlidir. Halk eğitim merkezleri, çıraklık eğitim merkezleri, teknik meslek liseleri çok önem arz etmektedir. Hiç kimse işsiz kalmayı istemez, hiçbir vatandaşımızın işsiz kalmasını bizde istemeyiz. İnsanlarımız iş sahibi, aş sahibi olsun ve toplum içinde başı dik bir şekilde dolaşabilsin istiyoruz. İnsanoğlunun iyi şartlarda yaşayabilmesi için çalışması gerekmektedir." dedi.


İş Kur İl Müdürlüğü'nün çalışmalarının anlatıldığı slayt gösterisi ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan İŞKUR İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, "Bilindiği gibi kariyer, sonu olmayan bir gelişme yoludur. Kariyer yaptığı işe insanın kendisini sürekli geliştirebileceğini düşündüğü alanları tespit edip, yaşam boyu bu alanda yoğunlaşarak kendini mesleki, ekonomik, sosyal, fikirsel ve duygusal açıdan tatmin edebilmesidir." dedi.


Kariyer günleri sayesinde iş hayatına atılmaya hazırlanan girişimci adayları ile yeni mezun öğrencilerin iş dünyasını tanımalarını sağlamasına yardımcı olduğunu belirten Taylan, Muş'ta işgücünü arz edenler ile işgücünü talep edenleri, kamu kurumlarını, yerel yönetimleri, üniversiteleri, sanayici ve işletmecileri işbirliği içinde buluşturmayı amaçladıklarını belirtti. Taylan; "Bu yılki kariyer günü etkinliğimiz ile işsizlerimiz ile iş bulma ve iş arama becerilerine katkı sağlamak istiyoruz. Bunu yaparken hem girişimci adaylarımızı hem de yeni mezun öğrencilerimize iş dünyasını tanımasını sağlıyoruz. Onları işgücü piyasası ile ilgili bilgileri aktarmak suretiyle çalışma hayatına hazırlıyor ve çalışabilecekleri işlerle ilgili rehberlik ediyoruz. Ayrıca kariyer günleri ile genç istihdamı desteklemeyi, işsizlik oranını düşürmeyi ve istihdamda tutmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.


Son yıllarda dünyayı etkisi altına alan küresel ekonomik krizin Türkiye ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek için işsizlik sorununun temelini teşkil eden mesleksizlik sorunuyla mücadele ettiklerini söyleyen Taylan, "Meslek edinmek, değiştirmek ya da mesleğini geliştirmek isteyenlere yönelik mesleki eğitim kursları geçici iş imkânı sağlamanın ötesinde işsizlerin iş gücü piyasasından uzak kalmamasını sağlamaktadır. Son dönemde bakanlığımız tarafından hayata geçirilen Toplum Yararına Programları (TYP) ile iş bulamamış, uzun süre işsiz kalmış, çalışma alışkanlığını kaybetmiş vatandaşlarımızın çalışma hayatına kazandırılması ve belli bir gelir düzeyine sahip olmaları işsiz insanlarımızı toplumla barışık birer vatandaş haline gelmesini sağlamıştır.'' şeklinde konuştu.


Muş Çalışma ve İş Kurumu olarak Muş'taki iş gücünün istihdama dönüşmesi için çalıştıklarını kaydeden Taylan, düzenlenen ikinci kariyer günü etkinliğinin başarılı ve faydalı olması temennisinde bulundu.


Program, İŞKUR olarak gerçekleştirilen çalışmalar hakkında verilen bilgilendirmenin ardından sona erdi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)