• DOLAR 32.638
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2497.947
  • ...
"Yapabileceklerimizin farkında olmalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Kişisel Gelişim Uzmanı Yazar Erdal Demirkıran, Bingöl Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.

Bingöl Üniversite Öğrenciyi Konseyi tarafından düzenlenen organizasyonla Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen Kitlesel Değişim Semineri'ne Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Yazar Sinan Yağmur, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Seminere konuşmacı olarak katılan Erdal Demirkıran, konuklarına eğlenceli ve aynı zamanda da düşündürücü dakikalar yaşattı.

Stand up gösterisi havasında geçen programda Yazar Demirkıran, kariyer planlaması yapan öğrencilere başarı konusunda bilgiler verdi. Seminerine tavuklar arasında büyüyen kartal örneğiyle başlayan Demirkıran şöyle konuştu:
"Bir kartal yuvasından, dört tavuk bir kartal yumurtası çalıyor. Kartal yumurtası, kuluçka süresi sonunda kırılıyor. Simsiyah kanatlı, ilginç gagalı bir yavru çıkıyor. Bu yavruyu, tavuklar, tavuk gibi büyütüyor. Arpa, buğday yemeyi, tehlikelerden kaçmayı öğretiyorlar. Bir gün göklerden bir kartal geçiyor. Yavru soruyor kendisini büyüten tavuğa: Bu uçan yaratık ne? O bir kartaldır. Sakın ona özenme. Sen bir tavuksun. Kartal, göklerin padişahıdır. Sen uçamazsın. O kartal yumurtasından çıkan yavru, büyüdü. Ömrü boyunca, 'Ah ben de bir kartal olup, uçabilseydim' dedi. Ölünce, onu bir tavuk gibi gömdüler. İşte arkadaşlar çoğu insan da böyle tavukların arasında büyüyen kartal gibi kendi potansiyelinin farkına varmadan ölüp gidiyor" diye konuştu.

Öğrencilere başarılı olmak için kendilerine güvenmeleri gerektiğini ifade eden Demirkıran, kendi hayatından verdiği örnekler aktardı. Demirkıran,"Almanya'dan Türkiye'ye geldiğimde çok pısırık biriydim. Çünkü özgüvenim yoktu. Üniversite üçüncü sınıfa kadar da pısırık biriydim. Üniversitede kimse beni görmesin diye arka taraflara giderdim. Üçüncü sınıfta bir şeyleri değiştirmeye kadar verdim ve notere gidip 'ben dünyanın en akıllı adamıyım' sözünü adıma kaydettim. Oradaki görevli kadın 'siz iyi misiniz' dedi. İnsanlar başta biraz şaşkınlıkla karşıladılar. Deli bu ne diye. Ama benim bir hedefim var. Dünyanın en akıllı insanı olmanız yetmiyor. Bunun için bir hedefinizin olması gerekiyor. Benim hedefim de yeryüzünde savaşları bitirip barışı getirmek. Bu hedefim için çalışıyorum. 15 Mart 2030 saat 10.20'de yeryüzündeki savaşları bitireceğim. 370 tane uluslararası projem var. 12 kitap yazdım. 13 yaşındaki çocuğa soruyorum hedefin ne? Emekli olmak istiyorum diyor. Çünkü çocuk babasından öğrenmiş. Çocuk uçağı görüyor, baba onu gofretle kandırıyor" şeklinde konuştu. (Salih Torak/Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir