• DOLAR 32.601
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2492.627
  • ...
Bursa Belediyesi STK temsilcilerini ağırladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, başta Balkanlar olmak üzere diğer bölgelere yapılan yatırım ve hizmetlerde sivil toplum örgütlerinin rolünün büyük olduğunu söyledi.

Altepe, Bursa Rumeli Türkleri Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Necati Karadeniz ve yönetim kurulu üyeleriyle Bursa Balkan Kadınları Derneği Başkanı Hayriye Kosova ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. BUSKİ'deki başkanlık makamında gerçekleşen görüşmede, Büyükşehir Belediyesi'nin Balkan ülkelerinde gerçekleştirdiği faaliyetler konuşuldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, Balkanların Bursa için çok önemli olduğunu dile getirdi. Oradaki halkın, akrabaların ve Müslümanların kendilerine Osmanlı'nın bir emaneti olduğunu belirten Başkan Altepe, Balkan Müslümanlarının yaşadıkları sıkıntıları gidermek, onlara gerçek dostun Türkiye olduğunu göstermek için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. Bu uğurda STK'larla birlikte 10 yıldır faaliyet gösterdiklerini ve belli bir sonuca ulaştıklarını belirten Başkan Altepe, "Bursa, artık Balkanlarla Türkiye arasında köprü oldu. Orada atılabilecek adımlarda Bursa'ya görev düşüyor. Zaten Bursa olarak orada yaptığımız çalışmalar, Türkiye'deki diğer illere de örnek oluyor. Bursa önemli bir misyon yüklendi. Bunda STK'ların da payı büyük" dedi.

Balkan coğrafyasının hemen herkesin üzerinde farklı emellerinin bulunduğu kritik bir bölge olduğunu ifade eden Altepe, bölgeye yaptıkları yatırım ve hizmetlerle ortak değerleri tek tek ortaya çıkardıklarını ifade etti. ilçe belediye başkanlığı yaptığı dönemden bu yana gerek restorasyon gerekse sosyal ve kültürel etkinlikler anlamında önemli çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Altepe, "Bu kritik coğrafyada huzurun hakim olması bizim için çok önemli. Yüzyıllarca aynı kültürü yaşadığımız o bölgedeki insanların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur." diye konuştu.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir