• DOLAR 32.511
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2440.215
  • ...
DSİ'den su tahliyesi uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - DSİ Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü, olası akımlara nedeniyle barajlar kontrollü olarak su tahliyesi yapılacağını duyurdu. Açıklamada, özellikle nehir yataklarına yakın bölgelerde ikamet eden vatandaşların uyarıları dikkate almaları istendi.

DSİ Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü yazılı açıklama yaparak, Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak il sınırları içerisinde kurumca inşa edilerek işletmeye açılan barajlarımıza, kış ve ilkbahar mevsimi süresince gelebilecek muhtemel akımlar nedeniyle baraj işletme programları çerçevesinde zaruri hallerde kontrollu olarak su tahliyesi yapılacağı ifade edildi.

Açıklamada, zaruri hallerde yapılacak tahliye işlemleri esnasında can ve mal kaybının önlenmesi için özellikle nehir yatakları etrafındaki yerleşim birimleri sakinlerinin önceden haberdar edilmesi istendi. Açıklamada , nehir yatağında kurulmuş olan kum-çakıl ocaklarının, bu husustaki işletme esas ve usullerine göre işletilmesi konusunda uyarılmaları ve geçmiş yıllarda yaşanan sorunların tekrar yaşanmaması için vatandaşlarımızın basın-yayın aracılığıyla bilgilenmesi ve uyarılması gerektiği kaydedildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir