• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.254
  • ...
Dindar gençlik zindanlarda mı yetişecek?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenleyecekleri programın broşürlerini dağıtırken PKK`li grupların saldırısına uğrayan ardından haklarında dava açılan Bilge Gençlik Kulübü üyesi 5 kişiye verilen cezaya sert tepki gösteren Dicle Üniversitesi öğrencileri, verilen cezalarla hukukun üstünlüğünün kalmadığını ifade etti.
 
"Dindar mısınız? O halde cezayı hak ediyorsunuz"
Bilge Gençlik Kulübü üyesi öğrencilere verilen cezaların temelinde kulüp üyelerinin dindar kimliğe sahip olmaları olduğunu dile getiren üniversite öğrencileri, çıkan olaylarda kimlerin suçlu olduğu kamera kayıtlarında ve üniversite yönetiminin yaptığı açıklamalarla ortadayken böyle bir kararın verilmesini çok manidar gördüklerini söylediler.
 
"Tüm hakikat gözler önünde"
Geçen yıl yaşanan olaylara tanık olduğunu ifade eden Sadullah Sincer, "Bilge Gençlik Kulübü üyeleri Allah ve Resulünü tanıtmak için çaba gösterirken ve ortada dindar gençlik yetiştirmek gerekir sözleri dolaşırken mahkeme heyetinin bu gençleri cezalandırması bizde şok etkisi oluşturmuştur. Her şey gözler önünde STK`ların açıklamaları, gerek üniversite rektörlüğünün kendi açıklaması, tamamen Bilge Gençlik Kulübünün mağdur olduğunu gösterdiği halde yargının almış olduğu bu karara anlam vermek mümkün değildir." ifadelerini kullandı.
 
"Yargının üstünlüğü bitmiştir"
Bilge Gençlik Kulübü üyelerine verilen cezayla yargının üstünlüğünün sona erdiğine inandığını söyleyen Sincer, "Dindar bir kitlenin topluma Allah`ın Resulünü anlatmak için etkinlik düzenlemesinin suç olarak gösterilmesi kabul edilemez. Bilge Gençlik Kulübünün kendilerine karşı saldıran grubun provokatif eylemlerine sağduyulu yaklaşarak boşa çıkarmaları mı suç teşkil etti? Yoksa dindar olan kulüp üyelerinin metanetli ve izzetli duruşları mı birilerinin gözüne battı?" şeklinde sorarak verilen cezaların hukuksuz olduğunu söyledi.
 
"Ölümle pençeleşen öğrencilere ceza"
Bilge Gençlik Kulübü üyelerine verilen cezaları şiddetle kınadığını söyleyen Dicle Üniversitesi Öğrencisi İbrahim Halil Ergin, "Dindar gençler önce PKK`liler tarafından darp edilerek yaralandı daha sonra da yargı tarafından cezalandırıldı. Yani öğrenciler ölümle pençeleşirken yargıda bunlara ceza yağdırdı. Öğrenciler hem PKK`liler, hem de yargı tarafından mağdur edildi." ifadelerini kullandı.
 
"Bilge Gençlik Kulübünün tek amacı Hakkı anlatmak"
Verilen cezaların kulüp üyelerinin dindar kimliğinden kaynaklandığını, bu gençlerin tek amacının Peygamberin güzel ahlakını yozlaşan gençliğe öğretmek olduğunu söyleyen Ergin, mahkemenin taraflı davranarak bu gençleri cezalandırdığına inandıklarını, söyledi.
 
"Yargıtay bu hukuksuzluğu görmeli"
Verilen cezaların Yargıtay tarafından onanmayacağına inandıklarını söyleyen Selman Kaya, "Bugün Bilge Gençlik Kulübüne verilen cezalar, yarın dindar olan başka kulüp ve öğrencilere de verilebilir. Bunun için tüm duyarlı sivil toplum kuruluşları ve kulüpler bu haksızlık karşısında sessiz kalmamalı, yasal yollarla tepkilerini göstermelidirler. Yargıtay`ın bu hukuksuz kararı onamayarak, bozacağı inancını taşımaktayım." şeklinde konuştu.
 
Üniversite öğrencileri son olarak, Yargıtay`ın verilen bu hukuksuz kararı bozacağını umduklarını söyleyerek, dindar gençlik yetiştirmenin yolunun onları zindanlara atmaktan geçmediğini belirttiler.
 
(M. Sait Adiyaman/Ali Adiyaman - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir