• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.254
  • ...
'10 zirveye 10 zirve kutusu' sahiplerine plaket
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Eğitim Sağlık Merkezi Tesisleri Toplantı Salonunda gerçekleştirilen plaket takdim programına İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, Müdür Yardımcıları ve organizasyona katılan dağcılar katıldı.

 

Burada kısa bir konuşma yapan Dr. Bilal Acar, projede emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin olağanüstü durumlara karşı ne kadar hazırlıklı olduğuyla ölçülebilir. Yani biz ne kadar herhangi bir afete ya da herhangi bir olağandışı duruma hazırsak o derece gelişmiş oluyoruz. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

 

Projeyi 40 günlük bir sürede gerçekleştirdiklerini ifade eden, Patika Doğa Sporları Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Bingöl, Cumartesi ve Pazar günleri art arda iki tırmanış gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bunların çoğu da 3 bin metrenin üstündeydi. Tırmandığımız 10 zirveye kutu içerisinde defterler bıraktık bunlar zamanla dolacaktır. Onların geri dönüşümü olacak. Bu dağlara kimler geldi. Yabancı dağcılar geldi mi, Artos'a ve ya Nemrut dağına kimler geldi bunları kontrol edeceğiz" dedi.
Dağ sporlarının Avrupa'da çok yoğun olduğunu aktararak, Türkiye toplumunun daha çok seyirci konumunda olduğunu sözlerine ekledi.

 

UMKE Van Bölge Koordinatörü Aydoğan Kaya ise yapılan çalışmanın bir sporun yanında UMKE kapsamında oluşturulan dağ timinin dağlarla elverişsiz hava koşullarıyla tanışmasını sağlamak olduğunu belirterek, "Arkadaşlarımız dağlarla tanıştı. Yürümeyi öğrendi. Nasıl hareket edeceğini öğrenmiş oldu. Bununla birlikte zirve kutularını da yerleştirmiş olduk. Güzel bir organizasyon oldu." şeklinde konuştu.

 

Geçtiğimiz Nisan ayında gerçekleştirilen proje kapsamında, Büyük Erek, Küçük Erek, Başit, Keçikıran, Artos, Nemrut, Alacabük ve Kevenli dağlarına tırmanan ekipler dağların zirvelerine kutu içerisinde defter bırakmışlardı.

 

Öte yandan basınla paylaşılan tırmanış görüntüleri ise belgesel görüntülerini aratmadı. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir