• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Bu, siyaseti dizayn etme operasyonudur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KOCAELİ - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevine getirilen Fikri Işık, ziyaretlerine Kocaeli`nden başladı. Kocaeli Valiliği ziyaretinde konuşan Bakan Işık, seçime 3 ay kala yapılan operasyonun adının yolsuzluk operasyonu olmadığını söyledi.

 Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu`nun (HSYK) dün yaptığı açıklamaları değerlendiren Bakan Fikri Işık şöyle konuştu: "Olayları günlük değerlendirmek her maçın pozisyonlarına ayrı yorum yapmaya benzer. Ama net olarak şunu söyleyebilirim, seçime 3 ay kala yapılan operasyonun adı yolsuzluk operasyonu değildir. Siyaseti dizayn operasyonudur. Bunu çok net görelim. Zira tüm demokrasilerde bu tip operasyonların seçimi etkileme riskinden dolayı yargı bu noktaya çok dikkat eder. Siz 14 ay önce başlamış operasyonları bekletip ve birbiriyle hiç alakası olmayan dosyaları birleştirerek seçime 3 ay kala bunu güya patlatma tabiriyle patlatırsanız, buna demokrasilerde kimse yolsuzluk ve rüşvet operasyonu demez. Bunun adı siyaseti dizayn operasyonudur. Ama bizim bildiğimiz demokrasilerde siyaseti dizayn etme hakkı sadece ve sadece milletindir. Millet adına kimse bu siyaseti dizayn etme hakkına sahip değildir. Siyasi partilerin kendileri bile bu hakka sahip değildir."

 Operasyonların uygulayıcılarının hedefinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu dile getire Bakan Işık, "Hükümet olarak AK Parti olarak duruşumuz açık, bir yolsuzluk yapanın yanına kar kalmayacak. Bunu çok daha net olarak söylüyoruz, boğazından haram geçenin burnundan fitil fitil gelsin." ifadelerini kullandı.

 "Kimse yargı üzerinden siyaseti dizayn etmeye kalkmasın"
İstanbul merkezli yapılan operasyona da değinen Işık: "Kendi amiri durumundaki Başsavcı`ya bilgi vermeyip de, gazetelerdeki bir takım kişilere bilgi sızdırmak kesinlikle yargının amacının dışına çıktığının göstergesidir. Bugün yaşadığımız olay aslında budur. Hiç kimse yargı üzerinden siyaseti dizayn etmeye kalkmasın. Bu millet iradesine müdahaledir. Millet buna çok sert tepki gösterir. Muhalefet partileri de özellikle milli iradeye sahip çıkmalıdır. Yargı tarafsız şekilde görevini yapsın. Ama sen daha zanlılara bilgi vermeden zanlılar hakkındaki suçlamaları medyaya yansıtırsan burada biz iyi niyet arayamayız." diye konuştu.

 Daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`ni ziyaret eden ve İzmit`te açılacak SEKA Bilim Merkezi hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Işık, "SEKA Parkta bir Bilim merkezi açılması bizim için çok çok önemli, Eski Bakanımızın destek vermesi, Bizim de desteğimiz devam edecektir. Bu ülke kalkınacaksa gençlerini bilim aşığı olarak yetiştirmek zorundadır. Gençlerin özgüven sahibi, bilimi seven, bilim aşığı olarak bizim için olmazsa olmazdır. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımdan sizin huzurunuzda ricam şu: açılacak bilim merkezinde mutlaka İslam Bilginlerinin yaptığı bilim çalışmalarını ve icatlarını içeren bir bölümün konulmasıdır. Maalesef bizim bugün İslam alemine ait birçok icat, bilimsel formül ve eser batı dünyası tarafından transfer edilmiş ve kendi imzalarıyla bilim dünyasına sunmuşlar. Eğer bizim çocuklarımız, bizim yavrularımız, bizim gençlerimiz bunların asıl sahiplerinin kim olduğunu bilirlerse kendilerine olan özgüvenleri daha da artacaktır." dedi. (Medeni Topaloğlu - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir