• DOLAR 32.498
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2489.253
  • ...
SON DAKİKA
Sendikalardan Erdoğan`a Toplu Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DÜZCE/KOCAELİ - Düzce`deki Cedidiye Camisi`nde kılınan cuma namazının ardından toplanan grup adına konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi Orhan Kılıç, İstanbul merkezli operasyonun Türkiye`nin üzerinde ameliyat için yapıldığını öne sürdü.

Meselenin sadece Türkiye`de bir kesimin sorumluluğu olmadığını kaydeden Kılıç, şöyle devam etti:

"Bu mesele artık 76 milyonu direkt ilgilendiren sorun haline gelmiştir. Türkiye üzerindeki bu oyunu anlamak için geçmişi bilmek gerekir. 10 yıl önce bu ülkede zulüm, gözyaşı, özgürlüklerin kısıtlanması vardı. Şu anda dünyada büyüyen dört ülkeden biriyiz. Geçen yıl kendi uydusunu yapmış bir ülkeyken, bu yıl kendi uydusunu uzaya fırlatan ülke haline geldik. Artık teknolojide zirve olunca birileri sizi paçanızdan çekmek zorunda kaldı. Gelişmemizi engellemek için her türlü argüman kullanılmaya başlandı. Bu memleket 300 yıldan beri ilk kez imparatorluk torunu olduğunu hatırladı . Sebep de kıskançlık da budur. Asla hırsızlık operasyonu yapılmıyor.

Operasyon millete, Türkiye`ye yapılıyor. Biz "hırsızlık kızım Fatima da olsa onun kolunu keserim" diyen Peygamberin ümmetiyiz. Hırsızlık operasyonu kılıfı üzerinden Türkiye`nin paketlenmesine asla tahammül göstermeyiz. Aklımızla kimse alay etmesin."

"Biz bu filmi 1968 yılında Adnan Menderes`in asılmasıyla, 1980 ihtilalinde Kenan Evren`in yapmış olduğu darbeyle, 28 Şubat`ta Erbakan`ın iktidardan indirilmesiyle izledik" diyen Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu filmi kimse bir daha izlemeyecek. Bu operasyon Türkiye`yi değersizleştirme operasyonudur. Operasyonu yapan kolluk kuvvetlerine ve savcılara birkaç soru sormak istiyorum. 2 yıldan beri gizli saklı duran bu operasyonu niçin bugün yaptınız? Bu operasyondan Amerika`nın, işbirlikçi basının haberi var ama bu ülkenin Başbakanı`nın haberi yok. Sizce bu manidar değil mi?

Ne bu ülkeyi ne de Başbakanımız Erdoğan`ı yediririz. Geçmişte yapıldığı gibi kardeş kavgası isteniyor. Biz bu kavga üzerinden Türkiye`yi böldürmeyeceğiz, memleketi geride bıraktırmayacağız. Gün birlik, dua zamanıdır."

Grup, okunan duanın ardından dağıldı.

- Kocaeli

Memur-Sen İl Temsilcisi Halil İbrahim Keleşoğlu, ise sendikada düzenlediği basın toplantısında, dershanelerin dönüşümü süreciyle başlayıp, 17 Aralık’ta gerçekleştirilen kolluk operasyonuyla zirve yapan tartışmaların gün geçtikçe derinleştiğini anlattı.

"Gelişmeler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan üzerinden Türkiye’yi hedef alan küresel operasyonu bütün çıplaklığıyla ortaya çıkarmıştır" diyen Keleşoğlu, ülkesini seven ve korumayı görevi sayan bütün vatandaşlar ve kurumlar gibi Memur-Sen olarak yaşananları büyük dikkatle takip ettiklerini aktardı.

Keleşoğlu, şunları kaydetti:

"İstanbul merkezli operasyon ve sonrasında yaşanan tartışmaların `büyük Türkiye` idealine zarar verdiğini kaygıyla izliyoruz. Bu küresel operasyona ve içerideki uzantılarına karşı, milletin birlikte ürettiği kazanımlara ve büyük Türkiye idealine sahip çıkmaya aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir. Cemaat-AK Parti tartışmasını fırsat bilen ve bunun arkasına gizlenen küresel operasyon, kurulmasına ramak kalan toplumsal bütünleşmeye zarar vermekte ve yeni kutuplaşmalara da zemin hazırlamaktadır. Unutulmamalıdır ki bu ülkeyi kutuplara ve kamplara bölmek için harekete geçirilen potansiyel, milli iradeyi ve kardeşlik iklimini hakim kılmak isteyen medeniyet değerlerine bağlı kitleler tarafından devre dışı bırakılacaktır. Mısır’da seçilmiş iktidara yapılan darbenin Türkiye’de de başarılacağını sanmak, milletine yıllardır hizmet eden Başbakanımız üzerinden ülkemize küresel operasyon yapmaya kalkışmak, gerçekleşmesi mümkün olmayan hayale kapılmaktır."

"Gün, büyük ve güçlü Türkiye ideali için yeniden kucaklaşma günüdür" diyen Keleşoğlu, bu yolda bütün güçleriyle mücadele edeceklerini, tarih boyunca ferasetiyle hakkın ve hakikatin yanında yer alan Türk milletinin, kendisini ve ülkesini hedef alan küresel operasyonu bozguna uğratarak üzerine düşen görevi yine yerine getireceğine inandıklarını dile getirdi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir