• DOLAR 32.494
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2433.14
  • ...
Muş Valiliği SYDV Mütevelli Heyeti Seçimi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Muş Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı 2014 yılı köy muhtarları ve derneklerin Mütevelli Heyet üye seçimi yapıldı. İlk olarak Muş Valilik Toplantı Salonu'nda köy muhtarlarına yönelik yapılan üye seçimde tek aday olan Bilek köyü muhtarı Hüseyin Turan, 63 üyenin oyunu alarak Mütevelli heyetine seçildi.

Derneklerden üye seçimi ise saat 14.00'te Muş Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Sosyal Yardımlar ve İnceleme Görevlisi Yılmaz Çetinkaya başkanlığında yapılan seçime 8 aday katıldı.

Bedensel Engeliler Derneği'nden Bedri Korkmaz, Anadolu Gençlik Derneği Aydın Suna, Gonca Derneği Cansu Hamurcu Celayir, Sevgi Engeliler Derneği Turgut Korkmaz, Kalkındırma ve Beraberce Mücadele Derneği Musa Özün, Muş İli Yardım Derneği Ziver Güçlü, Mesleki El Sanatları Derneği Zübeyde Güler ve Kızılay Muş Şube Başkanlığından ise Tekin Güler kendini tanıtarak Mütevelli Heyet üyesinin görevleri ile ilgili bilgiler verdiler. 48 dernek üyesinin oy kullandığı seçimde Kızılay Muş Şubesi Başkanlığından Tekin Güler 26 oy ve Sevgi Engeliler Derneği'nden ise Turgut Korkmaz 19 oy alarak üyeliğe seçildiler.

Sosyal Yardımlar ve İnceleme Görevlisi Yılmaz Çetinkaya, 55 derneğin üye seçimine katıldığını ve bunlardan 48 derneğin oy kullandığını söyledi.

Çetinkaya, "Muş Valiliği SYDV 2014 yılı Mütevelli Heyeti seçimi ile 2 derneklerden ve bir de muhtarlardan bir üyenin seçimi yapıldı. Şuanda 300'e yakın dernek var. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma ile ilgili alakalı olan İl Dernekler Müdürlüğü'nün belirlediği aktif pozisyonda olan 55 dernek bildirildi. Ve bu dernek üyeleri seçime katılacaklardır." dedi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir