• DOLAR 32.374
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.581
  • ...
Erdoğan: Suç duyurusunda bulunuyorum, HSYK suç işliyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Erdoğan Sakarya Üniversitesi`nde düzenlenen törende konuşuyor. Erdoğan, "Ya eski Türkiye ile devam edilecek ülke kaybedecek ya da yeni Türkiye ile herkes kazanacak" dedi. Başbakan Erdoğan, HSYK`nın dün yaptığı açıklamaya da tepki göstererek, "Buradan suç duyurusunda bulunuyorum. HSYK suç işliyor" ifadelerini kullandı.

İstanbul Adalet Sarayı önünde dün bildiri dağıtan Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş`a da tepki gösteren Başbakan Erdoğan, HSYK`yı göreve çağırdı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın konuşmasından satırbaşları şöyle;

Burada 528 milyon liralık yatırımı Sakarya`ya kazandırmış olacağız. Dün kabinede yaptığımız değişiklik ile bir Sakarya milletvekilimizi Bakan yaptık.

Tarihe baktığınızda Türkiye`nin her alanda kan kaybettiğini ve geriye gittiğini görüyorsunuz. Türkiye`nin kaybettiği dönemlerde birileri muhakkak kazanmıştır. Türkiye`nin istikrar dönemlerinde de birileri kaybetmiştir.

İstikrar ve güvenin sağlam olduğu bir ülkede faizler düşer, üretim ve istihdam artar. İşte biz bu doğrultuda 11 yılda faizleri düşürerek 642 trilyon kazandık ve bu para Türkiye`nin 2 yıllık bütçesidir. Bu parayla ülkemize 117 Marmaray yaptıracak para kasamızda kaldı. Bu paralarla yollar, barajlar, okullar yaptırdık. Tabi biz bu parayı kaybetmeyince birileri bu paradan mahrum oldu.

İşte bu durum birilerini rahatsız etti...

Libyalı dostum bana bir ifade kullandı, dediki; Libya`da halkın elinde 22 milyon silah var dedi. Libya`nın nüfusu 6 milyon. Bu ne demek biliyormusunuz: Libya her an tehlike altında...

Onun için terör varsa, turist gelmez, terör varsa faizler yükseliyor. İşin içte bu sorunu çözmeniz yetmiyor bir de bu bataklıktan çıkarmak gerekiyor.

Önümüzde işte böyle bir yol var. Ya Türkiye eskiye dönecek ve kaybedecek, ya da kaldığı yerden devam edecek ve birileri kaybedecek.

Son zamanlarda yolsuzluk adı altında başlatılmış operasyonlar yeni Türkiye`nin inşasını engellemeye yönelik çabalardır. Burada yolsuzluğa bulaşanlar varsa bunlar ortaya çıkacak. Birileri yetimiz hakkını yiyorsa bunun hesabını önce biz sorarız. Ancak iftira at izi kalsın şeklinde davrananları da ifşa etmek bizim görevimizdir. Olmayan birşeyi varmış gibi göstermek, masum insanları bu ülkenin girişimcilerini zan altına almaya kimsenin hakkı var mı?

Bazı medya organlarına gizlilik esaslı dosyaları servis edenleri görüyoruz. Ben buradan suç duyurusunda bulunuyorum.

Eğer kanun hukukla bütünleşemiyorsa burada bizim de suçumuz var.

Termik santralleri birilerine verildi diye iftira atılıyor, eline dizine vursun be... Daha ihaleleri yapıldı neye göre bu iftirayı atıyorsun.

Bir savcı adliyenin önünde nasıl olurda bildiri dağıtır, bu adaletin yüz karasıdır. Burada suç duyurusunda bulunuyorum, HSYK sen bu zaatla ilgili ne yapıyosun çok merak ediyorum. Egemenlik kayıtysız şartsız milletindir diyor, yargının demiyor. Bu eski ve yeni Türkiye`de de böyledir.

Ben bu süreci İstiklal süreci olarak yorumladı. Eski Türkiye`nin siyaseti yeni Türkiye`nin siyasetini zorluyor. Ama inanın bu son direniştir, son kez saldırıyorlar, son vuruş hareketine kalkışıyorlar. Allah`ın izniyle biz bu saldırıları savuracağız ve Yeni Türkiye`nin kapılarını açacağız.

Serilenen direnç ve saldırılar sadece bize değil, Türk milletinin istikbalini de hedef almaktadır.

Bu saldırı başarıya Allah korusun ulaşması halinde bir başka partiye ve hükümete de yapılmaya devam edecektir. Faiz lobisi, kaos lobisi kaybedecek kardeşlik kazanacak.

Son saldırılarda TCDD var. Neden çünkü Yüksek Hızlı Treni yaptık da ondan!

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir