• DOLAR 32.371
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Memur-Sen  "Küresel operasyona" dikkat çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Son günlerde yaşanan baskınlar ve Hükümet-Cemaat arasında yaşanan gerginlik nedeniyle Memur Sen 81 ilde eşzamanlı basın açıklaması yaptı.

Saat: 11.00'de Memur Sen Batman İl Binası'nda yapılan basın açıklamasına Memur Sen'e bağlı sendikaların yöneticileri katıldı. "Büyük Türkiye idealine sahip çıkıyoruz" adlı basın açıklamasını Memur Sen İl Başkanı M.Şafi Özperk okudu.


Özperk, Memur-Sen ailesi olarak; tarihsel bir süreçten geçildiğinin bilinci ve sorumluluğuyla ülkemizde yaşananlarla ilgili görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşmak istediklerini belirtti.


Dershanelerin dönüşümü süreciyle başlayıp, 17 Aralık'ta gerçekleştirilen kolluk operasyonuyla zirve yapan Cemaat-AK Parti tartışmasının, gün geçtikçe daha da derinleştiğine dikkat çeken Özperk, "Gelişmeler Başbakan üzerinden Türkiye'yi hedef alan küresel operasyonu bütün çıplaklığıyla ortaya çıkarmıştır. Aynı süreçte, Türkiye'nin yakın ve uzak geleceğini kuşatmayı hedefleyen küresel operasyona bilerek destek verenler de eylem ve tutumlarıyla destek olduklarını göremeyenler de millet nezdinde netleşmeye başlamıştır." dedi.


Küresel operasyona bir kez daha dikkat çekiyoruz
Memur-Sen olarak 20 Aralık'ta "Küresel Operasyon ve Yolsuzlukla Mücadele; 76 Milyonun Ortak Sorumluluğudur" başlığıyla basın açıklaması yaptıklarını hatırlatan Özperk, "Basın açıklamamız sonrasındaki gelişmeler nedeniyle, 'Milletin iradesine sahip çıkma' sorumluluğumuzun gereği olarak küresel operasyona ve bu kapsamda yaşananlara bugün 81 ilde düzenlediğimiz basın toplantısıyla bir kez daha dikkat çekiyoruz." şeklinde konuştu.


Özperk açıklamasının devamında, darbe dönemi yasa ve yasaklarının temizlenmesi ile yıkımlarının onarılması, başörtüsü yasağının kaldırılması, 8 yıllık zorunlu kesintisiz eğitim dayatmasına son verilmesi, ötekileştirmeye son verilip kardeşlik ikliminin tesis edilmesi, devletin milletinden milletin devletine geçilmesi dahil saymakla bitmeyecek dönüşümler milletin ve millet iradesinin eseri olduğunu kaydetti.


Bugün gelinen nokta itibarıyla, gerçekten de "Büyük ve Lider Türkiye" idealini gerçekleştirmeye dönük icraatlarla bağdaşmayan yolsuzluk iddiaları toplum tarafından şaşkınlıkla izlendiğine işaret eden Özperk, "Hükümetten beklentimiz; '3 Y ile mücadele' sloganıyla startını verdiği 'Büyük Türkiye' yolculuğu adına, mensubiyetine ve mevkilerine bakmaksızın yolsuzluk iddialarına adı karışanların üzerine gitmesi ve kamuoyunu tatmin edecek bütün adımları içtenlikle atarak, adaletin yerini bulmasını sağlamasıdır. Siyasi iktidar, bu çerçevede varsa milletin malına kast etmiş ve yolsuzluğa bulaşmış olanları ayıklamalı, yolsuzlukla mücadele kavramına sığınarak milli irade üzerinde kalıcı vesayet kurma hesaplarının faillerini de bu vesileyle ortaya çıkarmalıdır. Unutulmamalıdır ki, bu ülkeyi kutuplara ve kamplara bölmek için harekete geçirilen potansiyel, milli iradeyi ve kardeşlik iklimini hâkim kılmak isteyen medeniyet değerlerine bağlı kitleler tarafından devre dışı bırakılacaktır. Mısır'da seçilmiş iktidara yapılan darbenin Türkiye'de de başarılacağını sanmak, milletine yıllardır hizmet eden Başbakanımız üzerinden ülkemize küresel operasyon yapmaya kalkışmak gerçekleşmesi mümkün olmayan bir hayale kapılmaktır" şeklinde konuştu.


Özperk, açıklamasının sonunda gün, "Büyük ve Güçlü Türkiye" ideali için yeniden kucaklaşma günü olduğunu belirterek, "Memur-Sen ailesi olarak, bu yolda bütün gücümüzle mücadele edeceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz. Tarih boyunca ferasetiyle hakkın ve hakikatin yanında yer almış olan milletimizin, kendisini ve ülkesini hedef alan küresel operasyonu bozguna uğratarak üzerine düşen görevi yine yerine getireceğine inanıyoruz." dedi. (Muhyeddin Beyca-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir