• DOLAR 32.372
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.74
  • ...
Dezavantajlı öğrencilere yardım eli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Gülnihal Derneği ve Dicle Üniversitesi, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan ve birçok imkân bakımından dezavantajlı durumda bulunan 200 öğrenciye yardım elini uzattı.

 

'Bağlar'da Sağlıklı Gençler Eğitimli Anneler' isimli proje ile yola çıkan Gülnihal Derneği ve Dicle Üniversitesi, maddi ve sosyal aktivite bazında kısıtlı imkânlara sahip 200 öğrenci ve velisine ulaşarak yardım elini uzattı.

 

Proje Koordinatörü Zeycan Oruç Bozkurt, seçilen öğrencilerin genelde ders devamsızlığı fazla olan öğrenciler olduğunu belirterek, projenin başlamasının üzerinden 2 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen çocukların devamsızlıklarının sıfıra yaklaştığını ve ders başarılarında ciddi artış olduğunu söyledi.

 

Bulut, "Bağlar'da maddi anlamda, sosyal aktivitelerden yararlanma anlamında dezavantajlı öğrencilerin sayısı daha fazla. Bizim seçtiğimiz öğrenciler genelde ders devamsızlığı daha fazla olan öğrenciler. Amacımız, boşluklarını yararlı şeylerle doldurmak. Spor hem beyni hem fiziki bedeni çok iyi etkiliyor. Bunu okul başarılarına yansıtıyorlar. Artı biz çocuklarımızı getirip götürürken servislerde onlara rehberlik yapıyoruz. Yalan söylemenin ne kadar yanlış bir şey olduğunu, dürüstlüğün ne kadar önemli bir şey olduğunu, ders çalışmanın hayatını nasıl katkı sağlayacağını, bunları rehberlik derslerinde de anlatıyoruz." dedi.

 

Projenin toplamda 8 ay süreceğini ancak henüz 2 ay geçmesine rağmen öğrenci ve ailelerden çok olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade eden Bulut, "Çocuklar temizliğe daha çok önem vermeye başlamışlar mesela. Biz burada çocuklara ellerini yıkayıp öyle yemek yemelerini anlatıyoruz. Şimdi artık çocuklar evde de aynı şeyi uyguluyorlarmış. Bunun yanında kardeşlerine de bu konuda yardımcı oluyorlarmış. Kısaca söylemek gerekirsek biz 2 ayda çok güzel geri dönüşler aldığımızı söyleyebiliriz." diye konuştu.

 

Projenin en büyük ikinci ayağının Dicle Üniversitesinde gerçekleştiğini aktaran Bulut, "Bize bu kadar büyük bir spor salonunu açtı. Bütün spor salonlarını kullanmamıza izin verdi. Bunun yanında çocuklarımıza ders veren eğitimciler yine Dicle Üniversitesi'nden. Kendilerine teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir