• DOLAR 32.489
  • EURO 34.601
  • ALTIN 2483.753
  • ...
Roboski, Mazlum Coğrafyadan Yükselen Feryattır-FOTO Galeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS-Bitlis`te faaliyet yürüten Peygamber Sevdalılarına üye derneklerden Best-Der, 28 Aralık 2011 tarihinde Türkiye savaş uçakları tarafında Şırnak`ın Uludere(Qilaban) ilçesine bağlı Ortasu (Roboski) köyünde katledilen 34 vatandaşı yaptığı bir programla andı. Programda Roboski`nin coğrafyada yükselen mazlumların feryadı olduğu vurgulandı.
Yoğun katılımla dernek binasında düzenlenen program, Musab Dalga`nın Kur`an tilavetiyle başladı. Katılımcılara kısa bir açıklama yapan derneğin eğitim komisyonu başkanı Ertan Ay, Roboski`nin mazlum coğrafyada yükselen mazlumların feryadı olduğunu söyledi.

Sistem, Kürdistan coğrafyasında sürekli katliamlar yapmıştır
Sistem tarafından mazlum Müslüman halka Roboskilerin sürekli olarak yaşatıldığını belirten Ay, şunları söyledi: "Cumhuriyet tarihi boyunca sistem insanları tek tipleştirmeye çalışmıştır. Kendisi gibi düşünmeyen insanlara zulmün her çeşidini uygulamıştır. Bu zaman zarfında sistem bu mazlum halka, Zilan Katliamını, Dersim Katliamını, 33 Kurşun Katliamını, Başbağlar Katliamını, Susa Katliamını ve ismini sayamadığımız nice katliamları yaşatmıştır. Bu katliamların tamamı bu Kürdistan coğrafyasında mazlum halka karşı yapılmıştır."

Roboski katliamının faili sistemdir

Modern çağda modern araçlarla yine kendi halkına karşı yapılan katliamın adının Roboski olduğuna vurgu yapan Ay, "Yine sistem güçleri tarafından 28 Aralık 2011 tarihinde mazlum Kürdistan coğrafyasının mazlum halkına yapılan bir demokrasi müdahalesidir Roboski katliamı. Oradaki insanlar hem unutmuş hem de unutturulmuştur. Roboski katliamının failleri belidir. Bu failler hiç şüphesiz sistemdir.

Çünkü bu sistem kendini diri tutmak için kendine düşman olarak belirlediği akımlara karşı kendisini müdafa etmek için katliamlar yapıyor. Herkesi kendisine entegre etmeye birleştirmeye çalışıyor. Buna karşı duran bu çarkın dönmesine müsaade etmek istemeyen insanlara karşı da operasyonlar düzenleniyor ve mazlum insanların bedenleri paramparça edilerek vahşice katlediliyor. Roboski, katliamında öldürülen 34 mazlum ve mustazaf insanlardan büyük bir kısmı 14 yaşından daha küçük henüz çocuk diyebileceğimiz yaşlarda çocuk ve gençlerden oluşuyordu." diye konuştu.

Bu coğrafyanın insanı inancına sadık olduğu için hedeftedir

Bu coğrafya insanının sürekli hedefte olduğuna dikkat çeken Ay, "Bu bölgenin insanı gerçekten inançlarına sadık ve yaşamaya çalışan kitleler olduğu için tarihin ilk gününden bugüne hata kıyamete kadar hedefte olan kitleler olarak görülmüştür ve görülmeye devam edilecektir.

Sonuç olarak sistem burada mazlum bir halka zulüm etti. Bu zulmünü örtbas etmek içinde her türlü aracı kullandı. Sistem kendi kirli elini gizlemek refleksini göstererek tarihin seyrinin zalimden yana olmasına olanak sağladı. Sistem Roboski de cürüm işledi, günaha bulandı. Mazlum her devirde olduğu gibi Roboski`de de mazlumiyetiyle baş başa kaldı" şeklinde konuştu.
Slayt gösterimi ile duygulu anların yaşandığı program, yapılan dua ile sona erdi.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir