• DOLAR 32.534
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2493.031
  • ...
SON DAKİKA
İran olmadı, El Kaide üzerinden vuralım!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Haber Yorum

İRAN OLMADI, EL KAİDE ÜZERİNDEN VURALIM

Geçen hafta hükümete karşı yapılan operasyon, hükümetin uluslararası sistemin kararına rağmen İran’a yapılan ambargoyu deldiği algısı oluşturmayı hedefliyordu.

Bu şekilde operasyonun uluslararası bir boyut kazanması hesaplanarak, hükümetin zor durumda bırakılması amaçlanıyordu.

Bugün Today’s zaman gazetesi yazarı Zeynelov attığı Twitter’de, hükümetin El-Kaideye karşı savcılığın başlattığı operasyonu engellediğini belirterek bu sefer hükümeti El Kaide üzerinden vurmaya çalıştı.

Hükümeti uluslararası alanda zor durumda bırakmak, Türkiye’nin makro ekonomik dengelerini bozmak için önce İran’a ambargonun delindiği, şimdi de hükümeti El Kaide ile iş yaptığı algısı oluşturulmaya çalışıldı. Eğer bu son operasyon başarılı olsaydı El Kaide ile bağlantı adı altında hükümete güvenerek büyük yatırımlar yapan Müslüman Arap iş adamları hedef alınacak, böylece Arap İslam aleminden gelen sermaye akışının önü kesilecekti. Dahası Yasin El Kadi, Usame Kutub gibi Türkiye’de yatırımı bulunan iş adamları, El Kaideyle ilişkilendirilerek hem Türkiye’ye dış yatırımın gelmesi engellenecek, hem de Erdoğan’ın El Kaideye bağlı iş adamlarıyla temas halinde olduğu görüntüsü verilecekti. Bu da daha sonra Erdoğan’ın uluslararası ceza mahkemesinde yargılanmasının önünü açabilecekti.

Dün İran kökenli iş adamları, bugün ise Arap işadamları... yani Türkiye’nin ne İran’la ne de Arap İslam alemi ile yakın olması isteniyor. Operasyonu yapanlara göre Türkiye ne olursa olsun Batı ekseninde kalmalı İslam alemi ile mesafeli olmalıdır. Çünkü Türkiye İslam’a yaklaştıkça kendi ayakları üzerinde durmayı başarıyor bu da onu Batı’ya bağımlı olmaktan kurtarıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir