• DOLAR 32.585
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2495.217
  • ...
`Müslümanlar Karma Eğitim Konusunda Duyarlı Olmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA-Yarıyıl tatilinin yaklaştığı bugünlerde eğitim sistemindeki sıkıntılar tartışılmaya devam ediyor. Yeni yapılan okullara yeterli öğretmen atanmaması, ücretli öğretmenlerle giderilmek istenen açıklar bunların sadece bir kaçı.
 
Şanlıurfa ve çevresinde Aziz Hoca diye bilinen Abdulaziz Kutluay, 12 yıllık zorunlu eğitim sistemi, Eğitim Müfredatı ve ahlaki yozlaşmaya sebep olan karma eğitimle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
Eğitimin 12 yıla çıkarılması benim nazarımda tam bir fecaaatır
Müslümanların sahip oldukları imkanları kullanarak gençliğe sahip çıkmaları gerektiğinin altını çizen Kutluay " Eğitimin 12 yıla çıkarılması benim nazarımda tam bir fecaaatır.Ben yetkililerin yanında da bunu söylüyorum. Ben 12 yıllık zorunlu eğitimin kesinlikle karşısındaydım. Diyorlar ki, `İmam Hatiplerin önünü açtık.` tamam doğrudur. Biz İmam Hatiplerin karşısında değiliz. Şu Anda İmam Hatiplerin önlerinde de kız-oğlan davası var. Öğretemenler bundan feryat ediyor. Adam `Oğlum imam olsun` diye oraya göndermiş ama, senin oğlun mihraba geçecek bir ahlaka sahip değil. Giydiği elbiseler, hal hareketleri, kulağına taktığı küpeler, çalınan müzikler bunun gösteriyor." diye konuştu.
 
"Çok okul açmak yeterli değil verilen eğitim önemli"
Çok sayıda okul açmanın tek başına yeterli olmadığını dile getiren Kutluay " Tamam 20-30 tane İmam Hatip açtın, peki müfredat ne? Ne yapılıyor? Biz ilkokulu bitirdik, öğretmen olacak kapasitedeydik. Ama şimdi 12 yıl okuyan biri, Türkye`nin haritadaki yerini bilmiyor.Ne okutuyorsunuz Allah aşkına 12 sene boyunca. Ben isterdim ki zorunlu eğitim 5 yıl olsun" dedi.


"Müslümanlar Karma Eğitim konusunda duyarlı olmalı "
Okullardaki karma eğitime de dikkat çekerek karma eğitime karşı olduğunubelirten Kutluay, "Müslümanlar bu hususta çok duyarlı olacak. Kız çocuğunu neden erkeklerle beraber okutuyorsun? `Efendim birileri bizimle alay eder` diyorlar. Bırakın alay etsinler. Onlar camimizle de alay ediyorlar. Birileri alay ediyor diye neden bu tavizleri veriyoruz?" ifadelerini kullandı.
 
"Okullarda çocuğun kabiliyeti dikkate alınmalı"
Şu an okullarda okutulan müfredata da karşı olduğunu ifade eden Kutluay, " Çocuğun bir istidadı (kabiliyeti), bir kanaati var.Yani ben dindarım diye illa ki benim çocuğum da imam olacak diye bir şey yok. Okusun mühendis olsun, doktor olsun onlara da ihtiyaç var." sözlerine yer verdi.
 
"Eğitim sisteminin sil baştan yenilenmeli"
Eğitim sisteminin sil baştan yenilenmesi gerektiğinin altını çizen Kutluay Eğitim sistemi konusunda bir bocalanma yaşandığını bundan dolayı da trilyonların boşa gittiğini söyledi.
 
Kutluay, "Geçenlerde bir toplantıya katıldık. Kızları nasıl okula alalım diye.Biz öncelikle aileler kızlarını okutsunlar dedik ama nasıl? Peki nasıl oldu bu iş? Yav hocam `işte kız çocukların önünü açmak İmam Hatipe yönlendirmek için yaptık` diyorlar. Ama başka bir formül yok muydu? Peki siz bunu meclisten geçirirken kim size itiraz etti?" diyerek eğitim sisteminin bozukluğuna dikkat çekti.
 
Kutluay karma eğitimden kurtulmanın yollarından birisinin Kız Meslek Liseleri`nin sayısının çoğaltılması olduğunu, bunu yapamadığımız zaman, okul önlerindeki kavgaların bitmeyeceğini belirtti.
 
Urfalı Aziz Hoca kimdir?
Urfa da halk arasındaAziz Hoca olarak bilinen Abdulaziz Kutluay 1950 yılında Şanlıurfa`da dünyaya gelmiştir.
 
İlk okul tahsilini Turan ilk okulunda ve sonraları İmam Hatip okulu tahsilini de Şanlıurfa da dışarıdan okuyarak tamamlamıştır.
 
20 yıl tornacı ustası olarak çalıştığı Et-Balık Kurumundaki personelin ve halkın yardımlarıyla yaptırılan camide fahri olarak vaizlik ve imam hatiplik yapmıştır. Bahsi geçen da emeklidir.
 
Aynı kuruluştan emekli olan Aziz Hoca, Türkiye´nin bir çok yerinde konferanslar, paneller ve konuşmalarda bulunmuştur. Vaaz ve konuşmalarının pek çoğunun, kaset ve cd´leri bulunmaktadır.
 
Hizmetini araştırmacı yazar ve TV programcısı olarak sürdüren Aziz Hoca`nın, `Mekke Ve Medine´ de Ziyaret Yerleri` , `Siyer- u Sahabe` (10 cilt), `Hz. Muhammed (s.a.v.) in Savaşları ve Sebebleri`, `İslam Tarihinde Şanlıurfa` ve `Namaz Darda Koymaz` adlı kitapları mevcuttur. (Osman Gülebak-Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir