• DOLAR 32.582
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2431.302
  • ...
Mersin'de alınacak yılbaşı tedbirleri açıklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, yaklaşan yılbaşı nedeni ile bir dizi tedbirler alınacağı belirtildi.

 

Yazılı açıklamada, "İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü, yılbaşı süresince sorumluluk bölgeleri itibarıyla huzur planlarını uygulamaya koyacaklar, halkın alışveriş yaptığı yerlerde, kutlama ve eğlence mekanlarında, otogar, istasyon, liman ve şehiriçi otobüs duraklarında yığılma olacağından, bu gibi yerlerde en üst düzeyde güvenlik tedbirleri alınacak, yaya ve motorlu devriyeler ile şehiriçi yollar ve karayolları üzerinde tertip edilecek trafik ekipleri veya timlerinin sayıları arttırılacak, devriye ve nöbet hizmetleri uygulanacaktır." denildi.

 

Gıda üreten iş yerleri ile satışını yapan ve toplu tüketim yerlerinde, gıda güvenliğine ve tüketicinin aldatılmasının önlenmesine yönelik kontrollerin sıklaştırılacağı belirtilen yazılı açıklamda, "Belediyelerce toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler önceden planlanacak, itfaiye, su, kanalizasyon ve doğalgaz arıza ekipleri hazır hale getirilecek ve nöbetçi memurlukları vatandaş müracaatlarına açık tutulacaktır" denildi.

 

Yılbaşında meydana gelebilecek sel, su baskını, fırtına, yangın vb. doğal afetlere anında müdahale için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile ilgili belediyelerin üst yöneticileri tarafından önceden planlama yapılacağı ve yeterli ekip teçhizatları ile birlikte hizmete hazır halde bulundurulacağı ifade edildi.

 

Ayrıca, yılbaşında halkın sağlıkla ilgili sorunlarının çözümlenmesi için hastane ve sağlık kuruluşlarında nöbetçi personel bulundurulması konusunda üst yöneticiler tarafından önceden planlama yapılacağı, elektrik kesilmelerine karşı TEDAŞ Toroslar Bölge Koordinatörlüğü tarafından yeteri kadar ekibin göreve hazır bulundurulacağı, Telefon arızalarına karşı İl Telekom Müdürlüğü arıza ekiplerini hazır bulunduracağı ve sıvılaştırılmış petrol gazı tüpleri İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü ile Belediyeler tarafından kontrol edileceği bildirildi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir