• DOLAR 32.513
  • EURO 34.606
  • ALTIN 2499.985
  • ...
Bakanlıktan Atılınca CHP`li Olduğunu Anladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ak Parti`den istifa edeceği konuşulan Ertuğrul Günay, İstanbul`da olduğunu ve yarın sabah Ankara`ya giderek basın toplantısın düzenleyeceğini belirterek duygularını şöyle ifade etti: "Biz zor bir günde hiçbir uyarı yapmadan terk edip giden bir görüntü vermemek için elimizden gelen gayreti gösterdik ama olmadı. Herkes için hayırlı olsun."

Günay resmi Twitter hesabında şu cümlelere yer verdi:

"Yarın Cuma!
Yolsuzluklara karşı çıktığımız için
istenmediğimiz yerde durmayız.
Daha yolun başındayız.
Allah, doğruların yardımcısı olsun!"

"Temiz siyaset" mücadelesini sürdürmek için
partiye/ mevkiye/ makama ihtiyaç yok!
Sadece temiz bir vicdana
ve sağlam bir imana ihtiyaç var!

GÜNAY O AÇIKLAMAYI DA EKLEDİ

Ertuğrul Günay, bakanlığı döneminde "Dünya Mirası İstanbul" kitabının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada sarf ettiği `İnanılmaz lobiler oluşuyor, rant açgözlülüğü İstanbul`u bir ahtapot gibi sarmaya başladı` cümlesini de bu da hatıra olsun diye açıklamasına link olarak verdi.

İSTİFA HABERLERİNİ YALANLAMIŞTI

Sosyal medyada istifa etti haberleri üzerine Ertuğrul Günay, konu hakkında açıklama yapmıştı.

Günay, ``Şu an da böyle bir kararım yok. Böyle bir gelişme de yok. Ben sürekli görüşlerini açıklayan bir insanım, resmi internet sitem var. Eğer böyle bir şey olsaydı orada açıklardım`` demişti.

BAKANLIKTAN ALININCA CHP`Lİ OLDUĞUNU HATIRLADI

CHP`den AK Parti`ye geçer geçmez Kültür ve Turizm Bakanı olan Ertuğrul Günay, bakanlıtan alınmasının hemen ardından partisine karşı eleştiri bombardımanına başlamıştı.

Günay özellikle Gezi süreci olarak bilinen Taksim`e Topçu Kışlası yapılması tartışmalarında iktidarı ve özellikle Erdoğan`ı CHP`liler kadar eleştirmişti.

SORUŞTURMA SÜRECİNDE DE ELEŞTİRİLERİ DEVAM ETTİ

Ertuğrul Günay son olarak yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında gözaltıların ardından çeşitli emniyet müdürlerinin görev yerlerinin değiştirilmesini "soruşturmaya müdahale" olarak yorumlamış ve eleştirilerini Twitter`dan sürdürmüştü.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir