• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
Siyonist israil`in Gözaltı Dalgası Büyüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
israil işgal güçlerinin, Batı Şeria`nın güneyindeki Beytullahim kentinde 4 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin kente baskın düzenleyerek, 4 kişiyi gözaltına almaları üzerine halkın askerlerin üzerine taş ve cam şişe attığını belirtti.

Görgü tanıkları, taş ve cam şişe atan halka askerlerin gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gaz bombasıyla karşılık vermesi üzerine çatışma çıktığını ve gazdan etkilenen bazılarının ayakta tedavi edildiğini dile getirdi.

Bu arada, işgal askerlerinin Ramallah kenti yakınındaki el-Celezun kampının girişine baskın düzenlemesi sonucu kamptaki gençler ile askerler arasında çatışma çıktı.

Gençlerin askerlerin üzerine molotofkokteyli attıklarını belirten görgü tanıkları, askerlerin de buna göz yaşartıcı gaz bombasının yanı sıra gerçek ve plastik mermiyle karşılık verdiğini, buna karşın yaralanan veya ölen olmadığını ifade etti.

İşgal askerleri, dün sabah haklarında arama kararı bulundukları gerekçesiyle Batı Şeria`nın kuzeyindeki Nablus`ta 4, Beytüllahim`de ise 5 Filistinliyi gözaltına almıştı.

İşgal ordusuna bağlı birlikler, "haklarında arama kararı bulunduğu" gerekçesiyle sık sık Batı Şeria ve Kudüs`te Filistinlilerin evlerine baskın düzenleyip arama yapıyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir