• DOLAR 32.582
  • EURO 34.894
  • ALTIN 2432.141
  • ...
Batman Üniversitesi`nde `Yönetim Felsefesi` konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Aydeniz tarafından Yönetim Felsefesi konulu konferans düzenlendi. Konferansa Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu ve Prof. Dr. Aydın Durmuş, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Çoban`ın yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
 
Yönetim felsefesi kapsamında İnsan`ı odak noktasına aldıklarını ifade eden Prof. Dr. Aydeniz, "İnsan odaklı yönetim felsefesinin çıktısı verimliliktir; dünyadaki kavgaların ve verimin yetersiz kalmasının iki önemli sebebi vardır. Bana ne düşüncesiyle ortaya çıkan umursamazlık ve işi başkasına yüklemeye çalışmayla kendisini gösteren tembelliktir." dedi.
 
İnsanların çevreleriyle sürekli iletişim halinde olduğunu da söyleyen Prof. Dr. Aydeniz, yönetici durumundaki kişilerin baskı ve zorlamayla değil de, ikna kabiliyetini kullanarak yönetimindeki insanlara iş yaptırması gerektiğini belirtti.
 
Aydeniz konuşmasını şöyle sürdürdü: "Her insanın öncelikle kendisini iyi yönetmeyi öğrenmesi gerekir. Sevgili öğrenciler, geleceğe talibiz demeniz gerekir. Hedeflerimiz var ve bu hedeflere başarılı bir şekilde ulaşmak için kendimizi iyi yönetmeyi öğrenmeliyiz. Enerji ve zamanımızın işgücü şeklinde tezahürü olan emeğimizi çalışma tempomuzu da arttırarak maksimum düzeye çıkarmalıyız."
 
Konferans, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu`nun Dekan Prof. Dr. Nihat Aydeniz`e teşekkür plaketi vermesiyle son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir