• DOLAR 32.333
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2282.641
  • ...
YYÜ' de 'Mevlana'da Aşk Felsefesi' konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Mevlana'yı anma ve anlama etkinlikleri kapsamında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi de bir etkinlikle katkıda bulundu.

 

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Sanat Tarihi Topluluğu Mevlana Haftası etkinlikleri çerçevesinde "Mevlana'da Aşk Felsefesi" adlı bir konferans düzenledi. Konferansa Van Valisi Aydın Nezih Doğan, YYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat Demirel, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

YYÜ Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Mevlana'da Aşk Felsefesi" adlı konferansın açılış konuşmasını YYÜ Sanat Tarihi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top yaptı.

 

Ardından konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Mevlana gibi önemli bir değerle ilgili konferansın YYÜ'de düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Van Valisi Aydın Nezih Doğan ise, Konya Valisi olarak 4 yıl çalıştığını ifade ederek, "Konu Hazreti Mevlana olunca yoğun işlerimiz arasında konferansa katılma gereği duyduk. Hazreti Mevlana, bakıldığı zaman bütün diğer alimler gibi sadece kendi çağına değil, gelecek zaman dilimine de aydınlık, ışık yayan bir isimdir" dedi.

 

Konuşmaların ardından Prof. Dr. İsmail Yakıt "Mevlana'da Aşk Felsefesi" adlı konferansını sundu .

 

Soru cevap kısmının ardından Van Valisi Aydın Nezih Doğan Prof. Dr. İsmail Yakıt'a bir plaket verdi.

 

Program, söyleşi ve imza töreniyle sona erdi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir