• DOLAR 32.545
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2430.872
  • ...
`Yargı bağımsızlığını yitiriyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Kutlu Doğum etkinliği düzenlemek isterken PKK`li grup tarafından saldırıya uğrayan ve ardından mahkeme tarafından cezaya çarptırılan Bilge Gençlik Kulübüne üye öğrencilere bir destek de Memur Sen Diyarbakır İl Başkanlığından geldi.
Tek amaçlarının Kuran`ı ve Peygamberi anlatmak olan, insanlara faydalı olmayı amaç edinen gençlere verilen cezanın vicdanları yaraladığını ifade eden Memur Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş, verilen cezayı kınadığını belirtti.

PKK Mütedeyyin öğrencileri rahat bırakmıyor
Bilge Gençlik Kulübünün Kutlu doğum haftasıyla ilgili Rektörlükten önceden izin alarak bir etkinlik yapmak istediklerini belirten Memiş, PKK`lilerin "burası Kürdistan, burası bizim bölgemiz, bizim dışımızda hiç kimse bizden izinsiz hareket edemez" diyerek mütedeyyin öğrencilere engel olduklarını söyledi.

Mütedeyyin öğrencilerin sağduyulu hareket etmesine rağmen saldırıya uğradıklarını ifade eden Memiş, BDP`li milletvekillerinin saldırgan gruba öncülük yaparak adeta fitne unsurunu ateşlediklerini kaydetti.

"Mustazaf Der sağduyulu davrandı"
Yaşanan gerginlik esnasında Mustazaf Der ve BDP`yi ziyaret ettiklerini söyleyen Memiş, "Sadece Mustazaf Der aklı selim hareket ediyordu. Bunlar için BDP`yi sıkıştırmak istedik ama baktık ki BDP`de karşımıza çıkabilecek bir muhatap bulamıyoruz. İl Başkanın yanına gittiğimizde bile orda herhangi bir muhatap bulamadım. Orda 4 öğrenci yaralandı ancak buna rağmen yine de Mustazaf Der aklı selim hareket etti." dedi.
STK`lar olarak mütedeyyin gençlere yapılan saldırıları kınadıklarını ifade eden Memiş, "Fakat yargı garabeti en önemli noktada. Bir yandan hem bıçaklanacaksın, kanın dökülecek, ölümle pençeleşeceksin diğer yandan ise yargı size 3`er yıl 6`şar milyar toplam 5 kişiye ceza verecek. Bunlar doğru değildir. Acaba yargı bağımsızlığını gittikçe yitiriyor mu?" İfadelerini kullandı.

"Öğrenciler hakkında verilen karar vicdanları yaralıyor"
Öğrencilere verilen cezanın hukuksuz olduğunu dile getiren Memiş, "Geçmişte olduğu gibi tekrar aynı şekilde birileri kirli ellerle yargıya müdahale etmek mi istiyor? Akıllara bunlar geliyor. Öğrencilere verilen bu cezalar tamamen hukuksuzdur, kabul edilemez. İnşallah bu hukuksuzluk Yargıtay`dan geri döner yoksa şuan verilen karar vicdanları yaralıyor." dedi. (Ömer Yasin Ergin/M.Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir