• DOLAR 32.367
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.236
  • ...
Cizre`de vatandaşlar DEDAŞ`ı ikinci defa bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Cizre`de son bir haftadır sık sık meydana gelen elektrik kesintileri vatandaşları zor durumda bırakıyor. Elektrik kesintilerini protesto etmek amacıyla 2 gündür sosyal medya üzerinden örgütlenen Cizreliler, elektrik kesintilerini protesto etti.

Dün Dörtyol Kavşağı`nda toplanan çok sayıda vatandaş, Dicle Köprüsü`nde bulunan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. binasına kadar yürüdü. DEDAŞ binası önünde toplanan kalabalık, `Ayakkabı kutusu kadar elektrik istiyoruz`, `Elektrik halkındır, engellenemez` diye slogan atıp, DEDAŞ tabelasını indirip yakmıştı.

Bugün de Sanat Sokağı`nda bir araya gelen Cizreliler, ateş yakıp elektrik kesintilerini sloganlarla protesto etti. Daha sonra yürüyüşe geçen protestocular, DEDAŞ binasına kadar yürüdü. Burada binaya girmek isteyen protestocular, bir süre slogan atıp yönetimi istifaya çağırdı. Ardından binayı taş yağmuruna tutan protestoculara, polis defalarca uyarılarda bulundu. DEDAŞ binasının camları kırıldı. Tüm uyarılara rağmen dağılmayan ve binaya taş atmaya devam eden protestoculara polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

DEDAŞ`tan ikinci açıklama `Kesintilerin DEDAŞ ile ilgisi yok`
İlçeye elektrik enerjisi sağlayan iki trafodan birinin arıza yapması üzerine Cizreliler, zorunlu olarak karanlıkta kaldı. Halkın kesintiler nedeniyle suçladığı DEDAŞ`ın İl Müdürü İlter Akıncı, ``Arıza yapan trafo bize ait değil. Buradan bize yeterli elektrik gelmeyince, biz de yeterince dağıtamıyoruz. Sorunun bizle ilgisi yok.`` dedi.

Şırnak`ın en büyük ilçesi olan Cizre`ye elektrik enerjisi sağlayan ve her biri 50 MW gücündeki 2 trafodan biri arızalanınca, ilçenin yarısı karanlıkta kaldı. İlgili kurum, trafoyu değiştirmek için çalışma başlatırken, karanlıkta kalan halk DEDAŞ`ı hedef aldı. DEDAŞ yetkilileri ise, sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını duyurdu.

Kesintiler üzerine ilçede bulunan DEDAŞ Şırnak İl Müdürü İlter Akıncı, Cizre`ye elektrik enerjisinin, her biri 50 MW güce sahip iki trafo aracılığı ile sağlandığını belirterek, bunlardan birinin geçtiğimiz hafta arızalandığını söyledi. Arızalanan trafonun devre dışı kalması ile aldıkları elektrik enerjisinin de yarıya düştüğünü kaydeden Akıncı, ``Böyle olunca, alabildiğimiz elektrik enerjisini ilçedeki mahallelere en hakkaniyetli biçimde dağıtmaya çalışıyoruz.`` dedi.

Karanlıkta kalan ilçe halkından bir kesimin bilerek veya bilmeyerek DEDAŞ`ı hedef almasının doğru olmadığını da kaydeden İl Müdürü Akıncı, ``Cizre`ye verilen elektrik enerjisi arıza yüzünden yarıya düşünce, ister istemez zorunlu kesintiler yapılıyor. Kesintilerin bizimle hiçbir ilgisi yok. İlgili kurum bize elektrik verirse, biz de ilçeye yeterince dağıtırız, ama ortada bir arıza var. Arıza yapan trafonun yerine yenisi yerleştiriliyor. Oldukça büyük olan trafo da parça parça ilçeye getirilerek bir birine monte ediliyor. Söz konusu kurum yöneticileri, trafonun bu hafta sonuna kadar tamamlanacağını bildirdiler. Cizrelilerden hafta sonuna kadar sabretmelerini istiyoruz.`` ifadelerini kullandı.
(Abit Dündar -İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir