• DOLAR 32.576
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2438.71
  • ...
Köydeki okullara anlamlı yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Sosyal Bilgiler Kulübü tarafından Topluma Hizmet Dersi kapsamında köy okullarına yardım kampanyalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yaklaşık 50 öğrenci, Diyarbakır merkeze bağlı Kuşlukbağı İlköğretim Okulu ve Hazro Dadaşağılıköyü İlköğretim Okuluna yapmış oldukları yardımlarla öğrencileri sevindirdiler. Üniversiteli öğrenciler maddi durumu iyi olmayan köylülere de yardımda bulundu.
Köy halkına Kur'an-ı Kerimden ayetlerle ve Peygamber Efendimizden hadislerle kadına karşı şiddetin olmaması gerektiğini aktaran Sosyal Bilgiler Kulübü öğrencileri, eğitim almasının önemini vurguladı.

Okullara kırtasiye, giyim ve ayakkabı yardımında bulunan gönüllü kulüp öğrencileri, minik kardeşlerini sevindirmenin kendileri için büyük bir haz olduğunu söylediler.
Sosyal Bilgiler Kulübü Başkanı M. Cihan Şimşek, kulüp olarak en değerli varlık olan kadınların toplumdaki yerinin ve öneminin farkında olduklarını, bu inanışla seminerler düzenlediklerini ifade ederek, yardım çalışmalarını bölgede ve çevre illerde yaygınlaştırmayı planladıklarını söyledi. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir