• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Üniversitede Suriye Kermesine Saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


İSTANBUL- İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinde Özgür Üniversiteli Dergisi ve Sosyal Sorumluluk Kulübü'nün Suriye için açtığı kermese saldıran TKP (Türkiye Komünist Partisi), FKF (Fikir Kulüpleri Federasyonu) ve ADK (Atatürkçü Düşünce Kulübü) mensubu öğrenciler, üniversitelerde terör estirmeye devam ediyor.

Doğu Guta'daki kuşatma nedeniyle büyük bir açlık yaşayan Suriye halkına yardım amacıyla açılan kermese saldıran solcu ve Kemalist öğrenciler kermesin fotoğraflarını çeken başörtülü bir kardeşimizi darp ettiler.

Saldırının hesabını sormak için kısa sürede toplanan Müslüman öğrenciler, kermesi korumaya aldı. Gerginliğin büyümesiyle polis üniversiteye girdi. Polis, iki grup arasına barikat kurdu. Polis ve üniversite yönetiminin 'dağılın' baskısına rağmen meydandan çekilmeyen öğrenciler, sol grupların dağılmasından sonra kortej oluşturup tekbir ve sloganlarla okuldan ayrıldılar.

Her türlü baskı ve saldırıya karşı Suriyeli kardeşlerini her daim destekleyeceğini belirten öğrenciler "Lebbeyk LebbeykLebbeyk Ya Allah!", "Suriye Cihadı Onurumuzdur!", "Suriye Halkı Yalnız Değildir!", "İşbirlikçi FKF Üniversiteden Defol!", "İşbirlikçi TKP Üniversiteden Defol!" sloganları attı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir