• DOLAR 32.602
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2501.223
  • ...
D.Ü 'Laparoskopik Böbrek Cerrahisi Çalıştayı'na ev sahipliği yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Endoüroloji Derneği'nin yılda dört defa, yurdun çeşitli yerlerinde endoürolojik cerrahinin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi adına düzenlemiş olduğu toplantıların birine Dicle Üniversitesi ev sahipliği yaptı.

Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytekin Sır'ın Dicle Üniversitesi ve Diyarbakır'ın kısa bir tanıtımını yapmasının ardından çalıştaya başlandı.

Beş oturumdan oluşan çalıştayın ilk oturumunda Uludağ Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İsmet Yavaşçaoğlu'nun moderatörlüğünde Dr. Fatih Fırdolaş tarafından laparoskopik renal cerrahide renal anatomi konusu anlatıldı. Fırdoalaş'ın ardından kürsüye çıkan Bezmi Alem Üniversitesinden Doç. Dr. Abdullah Armağan, Laparoskopiye yeni başlayanlar için eğitim sürecini anlatan bir sunum yaptı.

Çalıştayın sosyal program kapsamında ise 22 kişilik bir grupla Mardin ilini kapsayan bir gezi programı yapıldı.

Çalıştayda sonuç bildirgesinin en dikkat çekici maddesi laparoskopik renal cerrahinin her geçen gün biraz daha yaygınlaştığı ve daha sık kullanılması olduğu belirtilirken, ürologların bu cerrahi seçeneğini pratiklerine geçirmek zorunda oldukları kaydedildi. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir