• DOLAR 32.567
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2427.958
  • ...

VAN - Kalkınma Bakanlığı ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) önderliğinde Van, Muş, Bitlis ve Hakkâri'yi içine alan TRB2 Bölgesi'nde "Yaşam Bilimleri ve Sağlık Teknolojileri Merkezi" kuruluyor. Bölgeyi sağlık teknolojileri alanında öncü bir üs haline getirmeyi hedefleyen ve fizibilite çalışmaları İTÜ Arı Teknokent Akademik Firması TechnoBee tarafından yürütülen projenin ana eksenini, sağlık teknolojilerinin yanı sıra yaşam bilimleri konusunda Türkiye'deki mevcut durumun saptanmasının oluşturduğu bildirildi.

DAKA'dan yapılan açıklamada, Drexel Üniversitesi'nin de destek verdiği projenin Van'daki toplantısına "Girişimci teknoloji aktarım"ı akımının öncülerinden Prof. Dr. Banu Onaral'ın üniversiteyi temsilen katılacağı belirtildi.

Van Ticaret Ve Sanayi Odası Tuşba Salonu'nda 27 Aralık Cuma günü saat 13.30'da yapılacak olan toplantıya Van Valisi Aydın Nezih Doğan, DAKA Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, İTÜ Arı Teknokent Akademik Firması TechnoBee Koordinatörü Prof. Dr. Atilla Dikbaş, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri Merkezi Inovita Müdürü Prof. Dr. Nezih Hekim, Strateji Uzmanı Nilgün Cön, işadamları, bilim insanları ve uzmanların katılacağı ifade edildi. (Haşim Tosun - İLKHA)